Denna webbplats använder cookies för att ge dig den bästa möjliga upplevelsen. Fortsätter du innebär det att du accepterar att cookies används.
{{ node.Name }} {{ node.Name }}

900 barn drabbas av typ 1-diabetes varje år – ingen vet varför

De senaste 30 åren har antalet barn som insjuknat i typ 1-diabetes fördubblats. Det är en svår och obotlig sjukdom som kan drabba vem som helst, när som helst under livets gång. Sjukdomen kräver insulininjektioner och blodsockerkontroller dygnet runt, livet ut. För barn och föräldrar som drabbas krävs superhjälteinsatser varje dag.

Här kan du bland annat läsa mer om vad ett liv med typ 1-diabetes innebär, livsviktiga tips för hur du ger första hjälpen vid lågt blodsocker och ta del av personliga berättelser från drabbade familjer.

Barndiabetesfonden vill öka kunskapen om typ 1-diabetes

Trots sjukdomens allvar och omfattning råder stor okunskap om typ 1-diabetes. Under maj 2021 kommer vi genomföra en kunskapssatsning där vi tillsammans med våra samarbetspartners, företagsvänner och eldsjälar sprider kunskap om typ 1-diabetes. Med denna kampanj hoppas vi sprida information för att underlätta för alla barn och familjer som lever med typ 1-diabetes. 

 

Det finns många sätt att hjälpa de som lever med typ 1-diabetes, men det enda som på sikt kan komma att lösa gåtan är mer forskning. Vi behöver ditt stöd för att besegra sjukdomen en gång för alla. Tillsammans med dig gör vi verklighet av vår vision – ett botemedel för typ 1-diabetes.

Ge en gåva till typ 1-diabetesforskningen

Swisha valfritt belopp till 900 05 97 och märk din gåva "Besegratyp1". Tillsammans är vi starka 💙

Du kan enkelt ladda ned bilden och öppna den i din Swish-app för att ge en gåva till forskningen.

Testa dina kunskaper om typ 1-diabetes

Vad kan du egentligen om typ 1-diabetes? Testa dina kunskaper i Typ 1-quizet och var med om att tävla om fina vinster från Barndiabetesfondens webbshop. 

Testa dina kunskaper nu

×
  • {{ node.Name }}