{{ node.Name }} {{ node.Name }}

182 miljoner kronor till livsviktig forskning

Senast uppdaterad: 2021-04-28

Barndiabetesfonden arbetar för att bota typ 1-diabetes till år 2040. Vi är idag Sveriges största och enda finansiär som fokuserar på typ 1-diabetesforskning.

Vi samarbetar med några av världens främsta forskare som kämpar för att vi ska nå en framtid utan typ 1-diabetes. Sedan Barndiabetesfonden grundades har vi delat ut närmare 182 miljoner kronor till hundratals forskningsprojekt som syftar till att bota, förebygga eller lindra typ 1-diabetes hos barn, ungdomar och vuxna. 2021 delade vi ut cirka 20 miljoner kronor till diabetesforskningen.

 Tryck här för att läsa mer om forskningen vi stöttar under 2022

Barndiabetesfonden grundades 1989 av Johnny Ludvigsson, senior professor i pediatrik vid Linköpings universitet och en av världens topp tio främsta typ 1-diabetesforskare. Målet var och är fortfarande tydligt; att samla in pengar till livsviktig typ 1-diabetesforskning. Insamlade medel står inte i paritet till sjukdomens allvar och omfattning, men det är vår övertygelse, att mer pengar till forskningen gör att vi kan besegra typ 1-diabetes till år 2040.


Hjälp forskarna i jakten på ett botemedel för typ 1-diabetes

 Tryck här för att ge din gåva nu


Kunskapen om typ 1-diabetes är för låg – det ska vi ändra på!

Utöver att samla in pengar till forskning är en viktig uppgift för oss att öka kunskapen om typ 1-diabetes i samhället och erbjuda stöd till drabbade och deras familjer. Detta gör vi bland annat genom att sprida information om typ 1-diabetes på vår webbplats och i våra sociala kanaler. Vi delar med oss av personliga berättelser från drabbade familjer, om forskningen som stöttas av Barndiabetesfonden, om insamlingar som görs till förmån för kampen mot typ 1-diabetes och tips för livet med sjukdomen.

Barndiabetesfonden – en trygg givarorganisation

H.K.H. Kronprinsessan Victoria är Barndiabetesfondens beskyddare. Foto: Sara Friberg/Kungl. Hovstaterna.

Barndiabetesfonden har 90-konto och är medlem i Giva Sverige, därför kan du känna dig trygg när du ger en gåva till oss. När du stöttar Barndiabetesfonden bidrar du till ett bättre liv för 50 000 barn, ungdomar och vuxna som lever med typ 1-diabetes i Sverige. Fondens beskyddare är H.K.H Kronprinsessan Victoria.

Tillsammans med dig kan vi förverkliga vår vision – en framtid utan typ 1-diabetes

Som medlem i vår Riksförening hjälper du Barndiabetesfonden göra skillnad i kampen mot typ 1-diabetes. Ju fler medlemmar vi blir, desto lättare har vi att söka och öka insamlingen till livsviktig forskning kring typ 1-diabetes. Medlemmar i vår Riksförening får även ett flertal förmåner. Du får bland annat fri tillgång till vår rådgivningstjänst ”Råd- och stödlinje med diabetessköterska” och alla fyra nummer av tidningen Sticket direkt till din brevlåda. Tillsammans med dig kan vi förverkliga vår vision – en framtid utan typ 1-diabetes.

Vill du vara med på resan mot ett botemedel som medlem?

När du stöttar Barndiabetesfonden hjälper du forskarna som arbetar för att besegra typ 1-diabetes. Tryck på länkarna för att bidra nu.

 Ge en gåva |  Handla i vår webbhop |  Bli månadsgivare

×
  • {{ node.Name }}