Denna webbplats använder cookies för att ge dig den bästa möjliga upplevelsen. Fortsätter du innebär det att du accepterar att cookies används.
{{ node.Name }} {{ node.Name }}

Vår vision är att bota typ 1-diabetes till 2040

Barndiabetesfonden kämpar för en framtid utan typ 1-diabetes. Vi stödjer forskning vars syfte är att förebygga, bota eller lindra typ 1-diabetes hos både stora och små.

Det är vår övertygelse att forskningen kan besegra typ 1-diabetes med rätt resurser och vår vision är att finna ett botemedel till 2040.

Varje år drabbas 1800 människor av typ 1-diabetes varav 900 är barn. Ingen vet varför och ingen botas. Sjukdomen innebär intensiv egenvård dygnet runt, livet ut och trots ny modern teknik drabbas många barn och unga av allvarliga komplikationer och för tidig död. Det vill vi ändra på!

Barndiabetesfondens målsättningar

  • • Besegra typ 1-diabetes till år 2040
  • • Öka kunskapen om typ 1-diabetes hos allmänhet, vård och skola.
  • • Öka insamling till forskningen för att förebygga, bota eller lindra T1D hos barn och vuxna.
  • • Öka stödet till drabbade med familjer.

Sveriges största finansiär av forskning kring typ 1-diabetes

Barndiabetesfonden är en är politiskt och religiöst obunden stiftelse, och får idag inget stöd från vare sig kommun, landsting eller stat. Vi är helt beroende av frivilliga bidrag från privatpersoner, företag och föreningar.

Tack vare generösa givare är Barndiabetesfonden idag Sveriges största finansiär av forskning kring typ 1-diabetes. Insamlade medel står dock inte i paritet med sjukdomens omfattning och allvar.

Blå Knuten – vår symbol för kampen mot typ 1-diabetes

Typ 1-diabetes är fortfarande en obotlig sjukdom, en olöst knut.  Likt en knut är typ 1-diabetes väldigt invecklad men långt ifrån omöjlig att lösa. Den blå knuten är vår symbol för kampen att besegra typ 1-diabetes. 

Att stötta Barndiabetesfonden är ett tryggt val

Barndiabetesfonden har 90-konto och är medlem i Giva Sverige. Du kan därför känna dig trygg när du ger en gåva till oss. Fondens beskyddare är H.K.H. Kronprinsessan Victoria.

Varje gåva till forskningen kring typ 1-diabetes är viktig - liten som stor - och skänker hopp om nya framsteg och genombrott. Vi är otroligt tacksamma för människors engagemang och generositet. Tillsammans kan vi besegra typ 1-diabetes.

×
  • {{ node.Name }}