{{ node.Name }} {{ node.Name }}

Nyheter

Senast uppdaterad: 2024-03-01

Här publiceras nyheter och kommande event som rör typ 1-diabetes, forskning och Barndiabetesfonden.

Senaste nyheterna

  • 18 ICA Maxi-butiker i kampen mot typ 1-diabetes

    Under våren inleder Barndiabetesfonden ett nytt samarbete med sammanlagt 18 ICA Maxi-butiker i Stockholmsområdet, Södertälje, Uppsala och Visby. Genom samarbetet kommer de att på olika sätt sprida kunskap om typ 1-diabetes och samla in pengar till forskningen för att förebygga, bota och lindra sjukdomen.

    Läs mer →
  • 19,4 miljoner till forskning kring typ 1-diabetes

    Tack vare gåvor från företag, privatpersoner och föreningar kan Barndiabetesfonden stolt meddela att vi fortsätter vara den största finansiären av typ 1-diabetesforskning i Sverige. Utifrån rekommendationer från Barndiabetesfonden vetenskapliga råd delar stiftelsen Barndiabetesfonden totalt ut över 19,4 miljoner kronor till 26 olika forskningsprojekt som syftar till att förebygga, bota eller lindra typ 1-diabetes.

    Läs mer →
  • Pristagare gör framsteg med typ 1-vaccin

    Finska forskare har nyligen avslutat en studie av ett vaccin som skulle kunna förebygga vissa fall av typ 1-diabetes. Resultaten är lovande och nu ska vaccinet testas på barn.

    Läs mer →
  • Då håller Riksföreningen årsmöte

    Digitalt årsmöte äger rum lördagen den 23 mars, kl 13:00-15:00 via zoom.

    Läs mer →
  • Digital kurs för föräldrar till barn med typ 1-diabetes

    Barndiabetesfondens Riksförening erbjuder sina medlemmar en kurs med konkreta verktyg för att hantera olika utmaningar i vardagen med målet ett hållbart föräldraskap och en ökad livskvalité. Kursen vänder sig till föräldrar till barn och tonåringar med typ 1-diabetes och den startar 13 mars.

    Läs mer →
  • Lions har genom åren samlat in mycket pengar till typ 1-diabetesforskningen

    Mats Granath var Internationell Direktor i Lions Internationals styrelse 2021–2023. Som vald Direktor företräder man alla Lions i världen tillsammans med 33 valda Direktorer från hela världen, Mats har haft möjlighet att påverka Lions utveckling inom flera områden och även kunna lyfta frågor från Skandinavien.

    Läs mer →
  • Enterovirus i fokus när Barndiabetesfondens Johnny Ludvigsson-priser delas ut

    Nu har 2023 års mottagare av Barndiabetesfondens Johnny Ludvigsson-priser korats. Professor Heikki Hyöty vid Tammerfors universitet och dr Virginia Stone vid Karolinska Institutet prisas för sina insatser inom typ 1-diabetesforskningen.

    Läs mer →
  • Digital kurs för föräldrar till barn med typ 1-diabetes

    Barndiabetesfondens Riksförening erbjuder sina medlemmar en kurs med konkreta verktyg för att hantera olika utmaningar i vardagen med mål till ett hållbart föräldraskap och en ökad livskvalité. Kursen vänder sig till föräldrar till barn och tonåringar med typ 1-diabetes och den startar 31 augusti.

    Läs mer →
  • Extra årsmöte i Barndiabetesfondens Riksförening

    Den 13 juni klockan 19.00-19.30 håller Barndiabetesfondens Riksförening ett extrainsatt årsmöte via Zoom.

    Läs mer →
  • Johnny Ludvigssons minnesord om Ulf Svensson

    De flesta kommer minnas Ulf Svensson för hans fantastiska idé att skapa en djurpark i Kolmården och sen hans kraft att förverkliga idén! Själv minns jag Ulf Svensson för hans stora engagemang för barn som har det svårt.

    Läs mer →
×
  • {{ node.Name }}