MÅNADSGIVARE ENGÅNGSGÅVA
{{ node.Name }} {{ node.Name }}

Aktuellt i Barndiabetesfondens Lokalförening Skåne

Senast uppdaterad: 2018-11-16

Barndiabetesfondens Lokalföreningar anordnar aktiviteter för att samla in pengar till Barndiabetesfonden, informera allmänheten och stötta drabbade och anhöriga inom den egna regionen.

Här i Skåne är vi aktiva på många håll och vi har återkommande aktiviteter såsom föreläsningar, familjedagar och events där vi samlar in pengar.

Vill du veta mer om våra aktiviteter och vårt arbete är du alltid varmt välkommen att kontakta oss! Och följ oss gärna på Facebook eller LinkedIn för att få mer information om oss och våra aktiviteter.


 

 

Spring Diabetesloppet i Lund  

I år kommer Diabetesloppet att hållas på plats i Lund precis som förra året då det ju blev en riktig succé. 

Allting går av stapeln den 9 september och mer information kommer. Men  markera dagen redan nu i kalendern för detta vill man inte missa.

Barndiabetesloppet 2023

Vadensjöloppet 2022 - över 100 000:- insamlat sedan starten

Detta fantastiska evenemang anordandes även i år av lokala barndiabetetshjältar i Vadensjö strax utanför Landskrona. I år spräckte man - håll i er - 100 000 kronorsgränsen. Jodå, sedan starten har Vadensjöloppet samlat in mer än 100 000 kronor till diabetesforskningen och just i år blev det en bra bit över 20 000:-.

Barndiabetesfonden Skåne är så tacksamma för det arbete som läggs ner i Vadensjö. Vill man kolla in mer om evenemanget så kan man kolla in deras Facebooksida som hittas här.

Vadensjöloppet 2022

Barnteater på Sövde Amfiteater blev en succé

Söndagen den 28 augusti var det barnteater i Sövde och Barndiabetsfonden var inbjudna att närvara och sprida information.

Allt överskott gick till Barndiabetesfonden och vi är så tacksamma för de pengar som samlades in och skänktes under dagen.

Läs mer om Sövde Amfiteater på www.sovde.se.

Aktivitet på Multilevel Ziplines för barn med typ 1-diabetes 

Den 27 augusti hade vi äran att bjuda in alla medlemmar till ett häftigt evenemang på Multilevel Ziplines som ligger ganska mitt i Skåne strax söder om Hässleholm.

Många familjer anmälde sig och fick en otorlig upplevelse högt upp bland trädtopparna. Och allt detta var möjligt genom generösa bidrag på företag och organisationer som bett oss öronmärka donationer till aktiviteter för barn med diabetes.

Vi är så tacksamma för de donationer vi får och hoppas att de som var på plats uppskattade evenemanget.

Besök hos Lions Reng, Höllviken

Den 15:e februari fick Barndiabetesfonden, Skåne möjligheten att besöka Lions i Höllviken. Lions är en stor bidragsgivare till Barndiabetesfonen i Sverige och diabeetsforskningen i allmänthet globalt.
Besöket var mycket givande och vår styrelseledamot Gustav Ribbing höll ett uppskattat föredrag och om hur det är att leva med diabetes, att vara förälder till ett barn med diabetes samt vad som händer inom forskningen.

Om du vill att vi ska komma och besöka er; tveka inte att höra av dig!

Gustav Ribbing håller föredrag.

Årsmötet 2022

Den 13:e februari höll vi vårt årsmöte och på mötet valdes naturligtvis en styrelse för kommande år och det blev en del förändringar med nya stjärnor som gjort entré i styrelsen. På sidan Kontakt Skåne kan du se namnen men inom kort kommer vi också presentera styrelsen lite mer i detalj.

 

Vadensjöloppet 2021

Under ett antal år så har ett par riktiga eldsjälar i lilla byn Vadensjö strax utanför Landskrona anordnat det årliga Vadensjöloppet. Alla pengar från loppet tillfaller Barndiabetesfonden Skåne och i år slogs det rekord: totalt inbringades det 22 450:- och det var mer än 100 löpare ute på den kuperade banan.

Barndiabetsfonden blir så imponerade och tacksamma för att detta arrangemang och folkfest anordnas varje år och vi vill rikta ett stort tack till arrangörerna.

Vadensjöloppet 2021

Fotograf: Gustav Ribbing

 

Åkarps IF skänkte pengar till Barndiabetesfonden

Den 28 augusti anordnade Åkarps IF insamling till Barndiabetsfonden i samband med sina A-lagsmatcher. Det anordnades även bolltävlingar där insamlade pengar oavkortat gick till Barndiabetesfonden. Med relativt enkla medel gjorde Åkarps IF en fantastisk insats för att lösa diabetesknuten och några veckor efteråt fick Gustav Ribbing från Barnsdiabetesfonden, Skåne mottaga en check på hela 25 290:-.

Barndiabetesfonden vill än en gång rikta ett stort tack till Åkarps IF för Ert engagemang och ert stora bidrag.

Åkarps IF och Barndiabetesfonden

Fotograf: Patrizia Larsson
×
  • {{ node.Name }}