MÅNADSGIVARE ENGÅNGSGÅVA
{{ node.Name }} {{ node.Name }}

Barndiabetesfondens Lokalförening Skåne

Senast uppdaterad: 2018-11-16

Kontakta oss

Nedan finns en presentation av styrelsen i Barndiabetesfonden, Skåne för verksamhetsåret 2023.

Du når enklast alla styrelsemedlemmar på skane@barndiabetesfonden.se.

Thomas Hansen, Ordförande

 
Thomas Hansen
Nybliven ordförande från 2023 som till vardags jobbar som hotelldirektör på Scandic i Helsingborg och Halmstad. Jag är även vice ordförande i Barndiabetesfonden på riksplanet.

2020 fick min dotter typ 1-diabetes och därför vill jag nu vara med och bidra till att ge alla barn med diabetes en vardag som i största möjliga mån är så lik alla andra barns vardag. För barn skall vara barn, leka och ha kul och inte behöva bekymra sig om hyperglykemi, kolhydraträkning och ketoner.
Punkt.

Gustav Ribbing, Sekreterare

 
Sekreterare Gustav Ribbing
När bara jag själv fick tampas med typ 1-diabetes så var det en sak. Men när min lille kille på då nästan tre år också drabbades av denna sjukdom så blev det en helt annan sak och jag fick ett helt annat förhållningssätt och syn på diabetes. 
Den. Ska. Bekämpas.
Bor i Åkarp med min familj och när jag inte jobbar som konsult inom IT så älskar jag både körsång och bilar men framförallt att komma ut och föreläsa om Barndiabetsfonden, livet som diabetiker, livet som diabetespappa och varför det finns en likhet mellan ett diabetesliv och en blå ballong. 

Mattias Nilsson, Kassör

 
Mattias Nilsson, Kassör
Jag är pappa till Malte som är född 2009 och som debuterade som 8-åring. Som ett resultat av det så brinner jag nu för att öka kunskapen och göra det jag kan för att göra skillnad inom typ 1-diabetes. Jobbar som utvecklingschef inom kyl- & värmebranschen och på fritiden älskar jag att aktivera mig med all sport som innefattar ett racket. 

Hannes Wikander, Ledamot

 

Hannes Wikander

Dedikerad elitmotionär som spenderar så mycket tid som möjligt i löpspåret men också minst lika dedikerad pappa till Elenora och Astrid som fick typ 1-diabetes som tvååring sommaren 2020.Jobbar som egenföretagare inom strategi, hållbarhet och digitalisering och som både diabetespappa och elitmotionär har jag både intresse och kunskap om sund livshållning och kost. Fördomarna och stigmatiseringen kring diabetes är tyvärr tydlig. Alla mår bra av livsmedelsverkets kostråd - diabetiker som icke-diabetiker.Tänk på det! Det gör jag.

Helena Kron Benteke, Ledamot

 
Helena Kron Benteke, Ledamot
Jag insjuknade i Typ 1-diabetes som ung vuxen 1996. Nu vill jag engagera mig i Barndiabetesfonden framförallt för att kunna påverka forskningsanslagen till högre höjder för att så småningom råda bot på denna 24/7-sjukdom. Jag vill bidra till ett kunskapslyft hos befolkningen både vad gäller komplexiteten och allvaret med sjukdomen men även belysa skillnaderna gentemot typ 2-diabetes. Jag vill att alla barn, ungdomar och föräldrar/andra närstående ska få bättre hjälpmedel och därmed kontroll fram tills dess att det finns ett botemedel. Min vision är att i framtiden kunna säga att ”jag hade diabetes”.

Egil Donnér, Suppleant

 
Egil Donner
Jag är stolt pappa till lillasyster Karla och storebror Svante som debuterade i typ 1-diabetes sommaren 2020. Ganska snabbt efter det bestämde jag mig för att engagera mig i Barndiabetsfonden här i Skåne.
Jobbar som Art Director på reklambyrå och har således ett intresse för kommunikation, grafisk form och typografi – något som jag också bidrar med inom styrelsearbetet i Barndiabetesfonden.
Är ursprungligen från Stockholm men har snart avverkat ett decennium i Skåne (just nu Lund) vilket jag trivs alldeles utmärkt med. 

Tim Malmström, Suppleant

 

Tim Malmström, Suppleant
Jag har aktiverat mig i Barndiabetesfonden och styrelsearbetet i Skåne eftersom jag framförallt vill  hjälpa barn och ungdomar med typ 1-diabetes och agera som inspiration för dem genom att visa att det går att leva ett bra liv med diabetes. Också vill jag såklart vara med i kampen mot typ 1-diabetes genom att hjälpa Barndiabetesfonden att samla in så mycket pengar det bara går till forskning så att framtida generationer slipper leva med sjukdomen. 

Marcin Kazmierczak, Suppleant

 

Marcin Kazmierczak, Suppleant
För ett par år sedan fick en av mina barn typ 1-diabetes och det var naturligtvis omtumlande och omvälvande för hela familjen. När jag senare kom i kontakt med andra diabetesfamiljer så insåg jag vikten av att träffa andra i samma situation och med samma upplevelser. Det gjorde också att det var enkelt att svara "JA" när jag senare fick frågan om jag ville engagera mig i Barndiabetesfonden. För jag såg vikten av att inte vara ensam och det vill jag verka för att andra diabetesfamiljer också kommer till insikt om - genom Barndiabetesfonden eller på annat håll. 
   

Tina Hansson, Valberedningen

 

Tina Hansson

Samma helg som jag och min man gick i pension 2016 fick vårt ena barnbarn August, då 7 år, typ 1-diabetes. Jag engagerade mig då i Barndiabetesfondens styrelse i Skåne. Vi har haft massor av fantastiska och roliga aktiviteter genom åren och det jag är mest stolt över är att jag, tillsammans med ordförande Ingrid Jönsson, utvecklat appen DiabetesNinja med hjälp av bidrag från olika stiftelser. Idag använder cirka 2000 personer appen kontinuerligt. Wow!
Vi bor på en släktgård mitt på Bjärehalvön där jag ständigt har nya projekt att ta tag i.

 

×
  • {{ node.Name }}