MÅNADSGIVARE ENGÅNGSGÅVA
{{ node.Name }} {{ node.Name }}

Barndiabetesfondens Lokalförening Skåne

Kontakta oss

Nedan finns en presentation av styrelsen i Barndiabetesfonden, Skåne för verksamhetsåret 2022.

Du når enklast alla styrelsemedlemmar på skane@barndiabetesfonden.se.

Ingrid Jönsson, Ordförande

 
Ordförande Ingrid Jönsson
Jag har förmånen att vara mormor och farmor till inte mindre än fyra underbara små barnbarn varav Theo som nu är 9 år har typ 1- diabetes sedan han var 18 månader.
Är dock inte bara mormor och farmor utan också pensionär som numera ägnar min tid åt diverse styrelseuppdrag varav engagemanget för Barndiabetesfonden självklart ligger mig närmast om hjärtat.
Fritid finns det också och den ägnar jag gärna åt att spela golf, resa och påta i trädgården hemma i Hörby.

Gustav Ribbing, Sekreterare

 
Sekreterare Gustav Ribbing
När bara jag själv fick tampas med typ 1-diabetes så var det en sak. Men när min lille kille på då nästan tre år också drabbades av denna sjukdom så blev det en helt annan sak och jag fick ett helt annat förhållningssätt och syn på diabetes. 
Den. Ska. Bekämpas.
Bor i Åkarp med min familj och när jag inte jobbar som konsult inom IT så älskar jag både körsång och bilar men framförallt att komma ut och föreläsa om Barndiabetsfonden, livet som diabetiker, livet som diabetespappa och varför det finns en likhet mellan ett diabetesliv och en blå ballong. 

Ulf Andersson, Kassör

 
Ulf Andersson, Kassör
Jag är en drygt 60 år gammal egenföretagare som haft typ 1-diabetes sedan 45-årsåldern och där och då tog jag också beslutet att jag ska vara chef över mitt liv och inte diabetesen.
Har två vuxna barn och ingen av de har diabetes men jag har trots det engagerat mig i Barndiabetesfonden för att jag tycker att det är värst när barn drabbas av sjukdomen eftersom det innebär en så stor omställning för hela familjen.
Jag tycker om mycket i livet men framförallt gillar jag friluftsliv som tillexempel skidåkning, cykling, golf och vandring.

Mattias Nilsson, Ledamot

 
Mattias Nilsson
Jag är pappa till Malte som är född 2009 och som debuterade som 8-åring. Som ett resultat av det så brinner jag nu för att öka kunskapen och göra det jag kan för att göra skillnad inom typ 1-diabetes. Jobbar som utvecklingschef inom kyl- & värmebranschen och på fritiden älskar jag att aktivera mig med all sport som innefattar ett racket. 

Mikael Strand, Ledamot

 
Mikael Strand
Min drivkraft sedan min dotter fick typ 1-diabetes i 10-årsåldern är att andra barn ska få ett bättre liv. Jag har levt nära min dotter med typ 1-diabetes genom hennes tonår så jag vet att det kan vara väldigt jobbigt emellanåt. Jag hoppas kunna bidra till att vår lokalförening fungerar som en social kunskapshubb både för våra barn och ungdomar samt för deras föräldrar så att man kan byta erfarenheter och hjälpa varandra. Framför allt vill jag att barnen ska träffa andra barn som lever med det livsprojektet som typ 1-diabetes faktiskt är.

Egil Donnér, Suppleant

 
Egil Donner
Jag är stolt pappa till lillasyster Karla och storebror Svante som debuterade i typ 1-diabetes sommaren 2020. Ganska snabbt efter det bestämde jag mig för att engagera mig i Barndiabetsfonden här i Skåne.
Jobbar som Art Director på reklambyrå och har således ett intresse för kommunikation, grafisk form och typografi – något som jag också bidrar med inom styrelsearbetet i Barndiabetesfonden.
Är ursprungligen från Stockholm men har snart avverkat ett decennium i Skåne (just nu Lund) vilket jag trivs alldeles utmärkt med. 

Marija Frostander, Suppleant

 

Marija Frostander
Bor i Lund med min son Oliver som har typ 1-diabetes sedan 2019.
Jobbar som medicinsk sekreterare förutom mitt jobb som Olivers vikarierande bukspottkörtel. 
Sedan min son debuterade har jag tyvärr förstått hur lite kunskap och hur mycket fördomar det finns om sjukdomen. Mitt hjärta brinner för alla som lever med sjukdomen och kanske framför allt för alla barn och deras anhöriga. Min högsta önskan är ett botemedel och i väntan på det; så bra hjälpmedel som möjligt. Och tänk om mitt engagemang i Barndiabetesfonden på något litet sätt kan bidra till det? Tänk om. 

Thomas Hansen, Suppleant

 

Thomas Hansen
Nybliven styrelsemedlem som till vardags jobbar som hotelldirektör på Scandic i Helsingborg och Halmstad.
2020 fick min dotter typ 1-diabetes och därför vill jag nu vara med och bidra till att ge alla barn med diabetes en vardag som i största möjliga mån är så lik alla andra barns vardag. För barn skall vara barn, leka och ha kul och inte behöva bekymra sig om hyperglykemi, kolhydraträkning och ketoner.
Punkt.

Hannes Wikander, Suppleant

 

Hannes Wikander
Dedikerad elitmotionär som spenderar så mycket tid som möjligt i löpspåret men också minst lika dedikerad pappa till Elenora och Astrid som fick typ 1-diabetes som tvååring sommaren 2020.
Jobbar som egenföretagare inom strategi, hållbarhet och digitalisering och som både diabetespappa och elitmotionär har jag både intresse och kunskap om sund livshållning och kost. Fördomarna och stigmatiseringen kring diabetes är tyvärr tydlig. Alla mår bra av livsmedelsverkets kostråd - diabetiker som icke-diabetiker.
Tänk på det! Det gör jag.
   

Tina Hansson, Valberedningen

 

Tina Hansson

Samma helg som jag och min man gick i pension 2016 fick vårt ena barnbarn August, då 7 år, typ 1-diabetes. Jag engagerade mig då i Barndiabetesfondens styrelse i Skåne. Vi har haft massor av fantastiska och roliga aktiviteter genom åren och det jag är mest stolt över är att jag, tillsammans med ordförande Ingrid Jönsson, utvecklat appen DiabetesNinja med hjälp av bidrag från olika stiftelser. Idag använder cirka 2000 personer appen kontinuerligt. Wow!
Vi bor på en släktgård mitt på Bjärehalvön där jag ständigt har nya projekt att ta tag i.

 

×
  • {{ node.Name }}