{{ node.Name }} {{ node.Name }}

Så kan du bidra till kampen mot typ 1-diabetes

Senast uppdaterad: 2019-11-18

Vill du vara med och hjälpa till, men vet inte riktigt i vilken ände du ska börja? Kampen mot typ 1-diabetes är en sådan där det krävs mångas samlade krafter, men hur alla bäst gör skillnad kan vara svårt att få grepp om.

Vi på Barndiabetesfonden vill ge alla de fantastiska människor som vill stötta de rätta verktygen att göra det som passar dem. Tillsammans är vi starka och kan nå långt!

Stötta Barndiabetesfonden med ditt fondsparande

Du vet väl om att du kan spara långsiktigt samtidigt som du hjälper den livsviktiga typ 1-diabetesforskningen framåt? Genom att investera i Swedbank Humanfond kan du spara pengar samtidigt som du är med i kampen mot typ 1-diabetes.

Gilla, kommentera och dela i sociala medier

I dagens samhälle växer sig sociala medier allt starkare, och ett av de lättaste och mest tillgängliga sätten att hjälpa Barndiabetesfonden framåt är att interagera med oss på Facebook , Instagram och LinkedIn . Ju mer våra bilder och inlägg gillas, kommenteras och delas - ju mer syns vi!

Skapa en insamling

Kanske närmar sig din födelsedag, eller någon anhörigs? Kanske tar ditt barnbarn examen, eller ska din kompis springa ett maratonlopp? På Facebook kan du starta en digital insamlingsbössa där ditt nätverk kan skänka en slant till Barndiabetesfondens arbete - ett fint sätt att heja på eller uppmärksamma istället för att köpa en fysisk present. Om du vill ha med dig något fint att ge bort, kan ett gåvobevis direkt från vår webbshop vara en bra idé. Där kan du välja belopp och få ett fint vykort att ge bort. Du kan också köpa vår mjuka maskot Sticke som present!

Engagera dig i - eller starta - en lokalförening

Barndiabetesfondens lokalföreningar finns på en mängd olika ställen i Sverige. Det arrangeras event, mässor, föreläsningar och happenings. Kanske behöver de hjälp på någon position, där du passar? Och om just din stad ännu inte har någon lokalförening, så är det fritt fram att starta upp en. Vi hjälper dig med material och finns här som bollplank!

Tillverka något

Kanske är du duktig på att snickra? Måla? Pärla? Virka? Du kan alltid ta vara på dina goda egenskaper och kunskaper för att bidra till det goda. Kanske kan du sälja armband, grytlappar, fågelholkar eller tavlor - och skänka en del av vinsten till Barndiabetesfonden.

Pitcha Barndiabetesfonden på din arbetsplats

Det företag du jobbar på kanske varje år ger bort en julgåva till välgörande ändamål, arrangerar event eller letar efter goda ändamål att stötta. Varför inte upplysa din chef om att Barndiabetesfonden gärna tar emot nya företagspartners? Vi erbjuder färdiga företagspaket, men är också jätteglada för alla andra sätt som företag väljer att stötta vår verksamhet på. Ju tidigare under året du tar upp dialogen om ett samarbete, ju bättre! Behöver du hjälp att ta fram argument, så hjälper vi dig! Skicka iväg ett mail till oss så agerar vi gärna bollplank.

Bjud på middag eller fest

Du kanske är en hejare på att laga mat, baka, eller ordna tillställningar? Varför inte bjuda in till en Halv-Åtta-Hos-Mig-middag och ha en trevlig kväll med dina vänner - och ta en liten anmälningsavgift som går till Barndiabetesfonden? Middagen i sig kanske dessutom kan vara ett bra tillfälle att berätta lite om typ 1-diabetes  både livet med sjukdomen och hur viktig forskningen faktiskt är. Flera flugor i en smäll, liksom!

Informera och engagera

Många av de viktigaste bidragen är inte av ekonomisk karaktär, utan i form av ren och skär informationsspridning. När du får möjlighet, nämn typ 1 diabetes. Runt lunchbordet, på släktträffen, på föräldramötet eller efter yogapasset. Ju mer allmänheten vet om hur en verklighet med typ 1 diabetes ser ut, desto större blir medvetenheten och viljan att hjälpa till. Många bäckar små! På vår hemsida hittar du en massa information om typ 1 diabetes som du kan sprida vidare - bland annat har vi informationsaffischer som vi kan maila ut till dig. Dessa kan du sätta sätta upp på ställen där många människor passerar.

Låt oss lyfta din historia

Är ditt liv drabbat av typ 1 diabetes på ett eller annat sätt? Kanske lever du med det själv, eller någon i din närhet. Bubblar det en önskan inom dig att få berätta din historia, för att upplysa samhället om hur er verklighet verkligen ser ut? Hör av dig till oss , så kan vi kanske publicera din historia i våra kanaler och se till att dina ord når ut till många läsare.

Hjälpte denna artikel dig?

Var med i kampen mot typ 1-diabetes!

Med ditt stöd kan forskningen gå framåt för att lösa den svåra gåtan och ge hopp om att hitta ett botemedel.

Bli månadsgivare idag

Ge engångsgåva nu 

   
       
       

Börja prenumerera på vårt nyhetsbrev

       
* indicates required
           
           
           
   
               

Barndiabetesfonden har en integritetspolicy som är utformad för att följa den Allmänna Dataskyddsförordningen ((EU) 2016/679), också kallad GDPR (General Data Protection Regulation), och för att du ska känna dig trygg med att lämna dina personuppgifter till oss.

       
               
       

Du kan avregistrera dig när du vill genom att klicka på avregistreringslänken längst ner i våra utskick. För mer information om vår integritetspolicy besök vår webbplats: www.barndiabetesfonden.se/integritetspolicy

   
   
       

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.

   
   
                   
           
   
×
  • {{ node.Name }}