Denna webbplats använder cookies för att ge dig den bästa möjliga upplevelsen. Fortsätter du innebär det att du accepterar att cookies används.

Var med i kampen mot typ 1-diabetes – bär en blå knut

En knut som inte ännu är löst. Så ser vi på typ 1-diabetes. För likt en knut är frågan om typ 1-diabetes väldigt invecklad men långt ifrån omöjlig att lösa.

Vi ser på typ 1-diabetes som en knut som ännu inte är löst. Likt en knut är typ 1-diabetes väldigt invecklad men långt ifrån omöjlig att lösa. En knut kan också sammanföra, förena lösa ändar och binda starka band. På så vis blir den blå knuten även en symbol för en enad front, en gemenskap.

Var med oss i kampen och hjälp oss lösa knuten typ 1-diabetes!

Det är enkelt att vara med i kampen – gör så här:

  • • Swisha 100 kronor till 900 05 97 och uppmana dina vänner att göra samma sak. Märk din gåva “BlåKnuten” i meddelanderaden.
  • • Bär ett blått band, snöre eller rep med en tydlig blå knut – hur och var du vill. Du kan köpa Barndiabetesfondens Blå Knuten armband här
  • • Fota din blå knut och dela bilden i dina sociala medier. Märk inlägget med #BlåKnuten och tagga @Barndiabetesfonden och berätta att du stöttar kampen mot typ 1-diabetes.

Förslag på inlägg

Typ 1-diabetes drabbar 900 barn i Sverige varje år. Ingen vet varför och ingen botas. Idag bär jag en blå knut för att belysa sjukdomen och skänker/swishar 100 kr till @Barndiabetesfonden för att forskningen en dag ska lösa knuten typ 1-diabetes! Gör det du med! Swisha till 900 05 97 och märk din gåva #BlåKnuten

Read this information in english

Uppmärksamma typ 1-diabetes och Blå Knuten i skolan

Barndiabetesfonden arbetar för en framtid där inga barn ska få typ 1-diabetes. November kallas för den blå månaden i diabetesvärlden i och med att Världsdiabetesdagen infaller den 14 november.

Läs mer om typ 1-diabetes i skolan här 

Möt några av familjerna som lever med typ 1-diabetes

De vill få fler företag att stötta Barndiabetesfonden

ICA Stiftelsen och ICA Maxi Lindhagen är några av de organisationer som stöttar Barndiabetesfonden. Låt dig inspireras av deras engagemang och läs mer om hur du kan bidra till att lösa den blå knuten.

Vad är typ 1-diabetes?

Varje dag drabbas i snitt mer än två barn i Sverige - över 900 barn om året, och minst lika många vuxna - av typ 1-diabetes. Det är en livshotande, obotlig sjukdom, och i dagsläget får den som drabbas leva med sjukdomen resten av livet.

Det finns många sätt att hjälpa dem som lever med typ 1-diabetes, men det enda som radikalt förändrar deras liv till det bättre, och på sikt kan komma att lösa gåtan, är forskning.

Läs mer om typ 1-diabetes här

#BlåKnuten

Genom att knyta en blå knut runt din handled, runt ett träd, på din cykel – eller var och hur du vill – fota och dela bilden i dina sociala medier så sprider du kunskap om typ 1 diabetes och Barndiabetesfondens arbete för att samla in pengar. Berätta gärna om hur diabetes påverkar dig och ge en gåva.

×
  • {{ node.Name }}