Bara forskning kan lösa knuten – var med oss i kampen

Forskare har beskrivit orsaken till typ 1-diabetes som en knut som är mycket svår, men inte omöjlig att lösa. Det enda som på sikt kan lösa knuten är mer stöd till forskning och för det behöver vi öka kunskapen om sjukdomen. Nu behöver vi din hjälp för att synliggöra den obotliga och livshotande sjukdomen typ 1-diabetes under diabetesmånaden.

Så gör du för att synliggöra typ 1-diabetes

 Swisha 100 kronor till 900 05 97...

och uppmana dina vänner att göra samma sak. Märk din gåva “Blå Knuten”.

 Bär ett blått band, snöre eller rep med en tydlig blå knut

– hur och var du vill.  Tryck här för att beställa Barndiabetesfondens Blå Knuten armband

 Fota din blå knut och dela bilden i dina sociala medier

Fota din blå knut och dela bilden i dina sociala medier. Märk inlägget med #BlåKnuten och tagga @Barndiabetesfonden och berätta att du stöttar kampen mot typ 1-diabetes.

Tillsammans ska vi besegra typ 1-diabetes 💙

Dela med dig av ditt stöd i sociala medier – så här skriver du

Idag bär jag en blå knut för att belysa den obotliga sjukdomen typ 1-diabetes och swishar 100 kr till @Barndiabetesfonden för att forskningen en dag ska lösa knuten! Varje år drabbas 900 barn och minst lika många vuxna i Sverige i typ 1-diabetes. Vem som helst kan drabbas när som helst under livets gång och ingen botas. Stötta den livsviktiga forskningen du också. Swisha till 900 05 97 och märk din gåva "Blå Knuten". Tillsammans ska vi besegra typ 1-diabetes! 💙


Stötta forskningen långsiktigt – bli månadsgivare nu

Som månadsgivare är du med och hjälper forskningen till nya framsteg.

Bli månadsgivare nu

Stöd forskningen med en personlig hälsning

Skicka en personlig SMS-hälsning till någon du tycker om under Diabetesmånaden. Tryck på knappen för att skicka en hälsning som bidrar till typ 1-diabetesforskningen.

Skicka en personlig
Uppmärksamma typ 1-diabetes och Blå Knuten i skolan

Är du lärare eller förälder till ett barn med typ 1-diabetes? Eller lever du själv med typ 1-diabetes? Här kan du läsa mer om hur du kan hjälpa oss öka kunskapen om sjukdomen i skolan under diabetesmånaden.

Uppmärksamma Blå Knuten i skolan


Stötta typ 1-diabetesforskningen i november

Swisha valfritt belopp till 900 05 97 och märk din gåva "Blå Knuten". Tillsammans ska vi besegra typ 1-diabetes 💙 Du kan enkelt ladda ned bilden och öppna den i din Swish-app för att ge en gåva till forskningen.Synliggör typ 1-diabetes med Blå Knuten-armbandet

Beställ armbandet nu

Samla in pengar till forskningen på Facebook

Starta din insamling nu


Kostnadsfritt medlemskap för resten av 2021

Att bli medlem innebär att du mot en årlig medlemsavgift bidrar till Barndiabetesfondens arbete mot typ 1-diabetes. Nu erbjuder vi kostnadsfritt medlemskap för resten av 2021 när du ansöker om medlemskap för 2022. När du blir medlem får du:

 Fri tillgång till vår rådgivningstjänst "Råd- och stödlinje med diabetessköterska".
 Alla fyra nummer av vår medlemstidning Sticket direkt till din brevlåda.
 Tio procents rabatt hos apotea.se (gäller ej läkemedel eller kampanjvaror).
 Alla våra nyhetsbrev.
 Automatiskt tillträde till din närmsta lokalförening där du tillsammans med andra drabbade kan få stöd och hjälpa oss öka kunskapen om typ 1-diabetes.

Bli medlem nu

 #BlåKnuten

Genom att knyta en blå knut runt din handled, runt ett träd, på din cykel – eller var och hur du vill – fota och dela bilden i dina sociala medier så sprider du kunskap om typ 1 diabetes och Barndiabetesfondens arbete för att samla in pengar. Berätta gärna om hur diabetes påverkar dig och ge en gåva.

×
  • {{ node.Name }}