Denna webbplats använder cookies för att ge dig den bästa möjliga upplevelsen. Fortsätter du innebär det att du accepterar att cookies används.
{{ node.Name }} {{ node.Name }}

Uppmärksamma typ 1-diabetes och Blå Knuten i skolan

Barndiabetesfonden arbetar för en framtid där inga barn ska få typ 1-diabetes. November kallas för den blå månaden i diabetesvärlden i och med att Världsdiabetesdagen infaller den 14 november.

November och Världsdiabetesdagen ger ett utmärkt tillfälle att uppmärksamma och informera typ 1-diabetes i skolan. I Sverige lever cirka 8000 barn med typ 1-diabetes. Trots sjukdomens allvar och omfattning råder stor okunskap som försvårar livet för barn med sjukdomen. För att barn med typ 1-diabetes ska uppleva större förståelse från sin omgivning krävs en ökad kunskap – ökad kunskap kan öka förutsättningarna för lika värde, bättre livskvalitet och ett längre liv!

Så här kan du öka dina elevers kunskap om typ 1-diabetes

Ta gärna del av vårt studiematerial för att lära dina elever mer om typ 1-diabetes. Studiematerialet ska stimulera ett elevaktivt arbetssätt och lekfullt lärande med utrymme för diskussion och reflektion.

Klicka på länken för att ta del av:

Vill du läsa mer o typ 1-diabetes i skolan? Klicka här för att komma till vår skolsida.

Knyt en knut med dina elever och stötta barnen med typ 1-diabetes i Sverige

Den Blå Knuten är Barndiabetesfondens symbol för kampen mot typ 1-diabetes. Genom att knyta en blå knut runt handleden, runt ett träd, rita en teckning eller på något annat sätt använda knuten, kan du och dina elever hjälpa oss att uppmärksamma typ 1-diabetes. Dela bilder på blå knuten i sociala medier under hashtaggen #BlåKnuten. Glöm inte att få ett godkännande från föräldrar innan du delar bilder på eleverna.

Inspiration för att tillverka blå knutar i klassrummet

 

Det finns många instruktionsvideos på YouTube man kan inspireras av som tillexempel:

  1. 1. Testa att knyta olika blå knutar på ett blått rep eller ett snöre.
     Klicka här för att komma till videon
  2. 1. Rita en knut. Få inspiration från “How to draw”, till exempel 
     Klicka här för att komma till videon
  3. 2. Gör ett armband med en blå knut, till exempel  
     Klicka här för att komma till video 1 eller  klicka här för att komma till video 2
×
  • {{ node.Name }}