{{ node.Name }} {{ node.Name }}

Sockerfri Nick's glasstårta på browniebotten

Senast uppdaterad: 2021-11-23

Lager 1: Browniebotten.
Lager 2: 2 stycken pint NICK’S cookie dough glass (473 ml x 2).
Lager 3: 1 family pack NICK’S vanilj glass blandat med 3 dl mixade blåbär (850 ml).
Garnering: Blåbär och björnbär.

Botten:
125 g smör
3 msk kakao
2 dl Nick’s Use like sugar
1/2 krm salt
1 3/4 dl mandelmjöl
2 ägg

Gör så här

1. Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret. 
2. Tillsätt kakao, salt, Nick’s Use like sugar, mandelmjöl och ägg. Rör om allt till en smet. 
3. Häll smeten i en springform, ca 24 cm i diameter klädd med bakplåtspapper i botten och på kanterna.
4. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 20 min.
5. När browniebotten kallnat: bred ut ett lager Nick’s Cookie dough glass.
6. Mixa 3 dl blåbär och blanda dem med vaniljglassen. Bred ut ovanpå Cookie dough glassen. Förvara tårtan i frysen.

Receptet är publicerat med tillåtelse av Lindas bakskola.

×
  • {{ node.Name }}