{{ node.Name }} {{ node.Name }}

Lindas bakskola vill synliggöra typ 1-diabetes med kolhydratssnåla recept

Senast uppdaterad: 2021-11-23

I november inledde Linda Andersson som driver Lindas bakskola ett samarbete med Barndiabetesfonden och Nick's för att öka kunskapen om typ 1-diabetes. Under kampanjen delar hon kolhydratssnåla recept och inlägg om sjukdomen i sociala kanaler.

Lindas bakskola grundades av Linda Andersson 2015. I bakskolan fokuserar hon på receptdelning i sociala medier, hennes blogg och bakböcker. Under diabetesmånaden inledde hon ett samarbete med Barndiabetesfonden och Nick's där hon delar kolhydratssnåla, sockerfria recept.

Linda Andersson grundades Lindas bakskola 2015. Foto: Privat.

– Min 15-åriga son fick typ 1-diabetes för 2,5 år sedan vilket blev en stor chock för hela familjen. Jag kunde verkligen ingenting om diabetes även fast jag trodde det då. Då började jag leta efter livsmedel, produkter och godsaker som innehåller färre kolhydrater. Det var egentligen då jag hittade Nick's. Deras produkter är kolhydratssnåla och påverkar blodsockret mycket mindre än traditionell glass och choklad. Jag använder Nick's sötningsmedel ”Use like sugar” i stället för socker för att underlätta för personer med typ 1-diabetes, säger Linda Andersson.

Den 1 november delade hon med sig av ett recept på en sockerfri glasstårta och uppmanade samtidigt sina följare till att bidra till typ 1-diabetesforskningen.

I november delade Lindas bakskola ett recept och passade på att berätta om typ 1-diabetes. Foto: Nicks.

– Jag vill att folk ska bidra till Barndiabetesfonden och stötta forskningen. När jag delade det receptet försökte jag med några få meningar förklara hur svårt det är att leva med typ 1-diabetes. Det är svårt att gå in på djupet i ett inlägg på sociala medier men för mig är det viktigt att personer lär sig mer om sjukdomen. Innan min son insjuknade kunde inte jag heller något. Om folk förstod vilken utmaning det är att leva med den typ 1-diabetes 24 timmar om dygnet så skulle forskningen förmodligen få in mycket mer pengar, säger hon.

Efter att sonen insjuknade i typ 1-diabetes har hon fokuserat mer på att lära ut bakning som är kolhydratssnål. Detta är något som varit omtyckt hos hennes 400 000 Instagram-följare, berättar Linda.

– Jag märker att mina följare verkligen uppskattar när jag pratar om typ 1-diabetes och delar med mig av kolhydratssnåla, sockerfria recept. Jag vill lära ut bakning som gör det enklare i vardagen för människor som lever med typ 1-diabetes. Om jag bara når ut till en person som får en enklare vardag tack vare mina recept så skulle jag bli överlycklig.

Gör som Linda – stötta Nick's kampanj

Swisha valfritt belopp till 900 05 97 och dela med dig av dina blåa recept i sociala medier. Tagga @nicks och @barndiabetesfonden i inlägget och använd hashtaggen #gottmedblått

 Tryck här för att ta del av Lindas recept "Nick's glasstårta på browniebotten.

×
  • {{ node.Name }}