{{ node.Name }} {{ node.Name }}

Varför ska jag testamentera till Barndiabetesfonden?

Senast uppdaterad: 2022-08-31

När du testamenterar till Barndiabetesfonden ger du en framtida gåva till forskarna som arbetar för ett botemedel mot typ 1-diabetes. Här kan du läsa mer om vad ditt stöd bidrar till.

Barndiabetesfonden får allt fler gåvor från personer som väljer att testamentera tillgångar till den livsviktiga typ 1-diabetesforskningen. Ofta är det personer som själva levt med typ 1-diabetes, eller personer som levt nära någon person som har sjukdomen och därför vill vara med och förändra framtiden, genom att ge en gåva till forskningen. För det är bara genom mer forskning vi kan lära oss att förstå hur sjukdomen uppkommer, vad vi kan göra för att förhindra att den bryter ut och till slut hitta ett botemedel. När du testamenterar dina tillgångar till Barndiabetesfonden är du med oss på resan mot en framtid där ingen, varken barn eller vuxna, behöver drabbas av den idag obotliga sjukdomen typ 1-diabetes.

Vad kan jag testamentera?

Alla gåvor är lika välkomna, stora som små. En del testamenterar ett visst bestämt belopp eller något föremål som vi kan omsätta till pengar. Det kan exempelvis vara en tavla, smycken, värdepapper eller en fastighet där värdet går till Barndiabetesfonden. Andra väljer att testamentera hela, eller en procentuell andel av kvarlåtenskapen till oss. Hur du än gör kan du vara säker på att vi kommer att förvalta din gåva på bästa sätt för att hjälpa forskningen till nya framsteg.

Fyll i formuläret för att ta del av vår informationsbroschyr

Upprätta ett kostnadsfritt testamente via Lawly

Genom Barndiabetesfondens samarbete med juristbyrån Lawly kan du enkelt, digitalt och kostnadsfritt upprätta ett testamente när du inkluderar en gåva till Barndiabetesfonden.

Läs mer här om hur du upprättar ett testamente via Lawly

×
  • {{ node.Name }}