{{ node.Name }} {{ node.Name }}

Varför ska jag testamentera till Barndiabetesfonden?

När du testamenterar till Barndiabetesfonden ger du en framtida gåva till forskarna som arbetar för ett botemedel mot typ 1-diabetes. Här kan du läsa mer om vad ditt stöd bidrar till.

Barndiabetesfonden får allt fler gåvor från personer som väljer att testamentera tillgångar till den livsviktiga typ 1-diabetesforskningen. Ofta är det personer som själva levt med typ 1-diabetes, eller personer som levt nära någon person som har sjukdomen och därför vill vara med och förändra framtiden, genom att ge en gåva till forskningen. För det är bara genom mer forskning vi kan lära oss att förstå hur sjukdomen uppkommer, vad vi kan göra för att förhindra att den bryter ut och till slut hitta ett botemedel. När du testamenterar dina tillgångar till Barndiabetesfonden är du med oss på resan mot en framtid där ingen, varken barn eller vuxna, behöver drabbas av den idag obotliga sjukdomen typ 1-diabetes.

Vad kan jag testamentera?

Alla gåvor är lika välkomna, stora som små. En del testamenterar ett visst bestämt belopp eller något föremål som vi kan omsätta till pengar. Det kan exempelvis vara en tavla, smycken, värdepapper eller en fastighet där värdet går till Barndiabetesfonden. Andra väljer att testamentera hela, eller en procentuell andel av kvarlåtenskapen till oss. Hur du än gör kan du vara säker på att vi kommer att förvalta din gåva på bästa sätt för att hjälpa forskningen till nya framsteg.

Fyll i formuläret för att ta del av vår informationsbroschyr

Lavendla Juridik – stöttar med kunskap och lyhördhet 

Som givare till Barndiabetesfonden får du reducerade fasta priser hos Lavendla. Lavendlas jurister hjälper dig personligen och ser till så att allt blir juridiskt korrekt utifrån din specifika situation. Erbjudandet gäller enklare juridiska dokument.
Tryck här för att komma till Lavendla 

Vanliga frågor och svar

Här hittar du svar på några av de vanligaste frågorna om testamenten till Barndiabetesfonden.

Kan jag testamentera till Barndiabetesfonden även om jag har barn?

Ja, det går bra. Dina barn har alltid rätt till sin laglott vilket motsvarar hälften av arvslotten. Den andra hälften kan du förfoga över genom ditt testamente.

Kan jag testamentera all typ av egendom?

Ja, när Barndiabetesfonden ärver lösöre som smycken, tavlor, bilar och annat går en auktionsförrättare och en värderare igenom sakerna och värderar dem. De säljs sedan på auktion. Fastigheter och bostadsrätter säljs av mäklare på den öppna marknaden. 

Var kan jag få hjälp med mitt testamente?

Är du gift eller sammanboende och har barn från ett tidigare äktenskap eller relation, är det klokt att ta reda på vad som gäller så att det blir som du vill. Det kan därför vara värt att betala en jurist som är väl insatt i arvsrätt för en stunds rådgivning. Fråga din bank om de kan hjälpa till eller vänd dig till en juristfirma eller en större begravningsbyrå.

 Tryck här för att läsa fler vanliga frågor vid testamentering till Barndiabetesfonden.

×
  • {{ node.Name }}