{{ node.Name }} {{ node.Name }}

Enklaste bananplättarna

Senast uppdaterad: 2020-09-09

Inte bara de enklaste utan även de godaste bananplättarna. Variera med olika toppings och få nya smakupplevelser varje gång.

6–8 st plättar (1 portion)

1 banan
1 dl havregryn
1 ägg
1½ msk riven kokos kan uteslutas 
½ tsk bakpulver 
½ krm salt 
1 nypa kardemumma 
1½ msk rapsol ja eller flytande margarin att steka i

Gör så här:

1. Mixa allt (utom rapsoljan) med stavmixer till en slät smet.
2. Värm rapsoljan i medelvarm stekpanna och skeda ut små plättar. Stek till gyllene på båda sidor.
3. Servera med valfri topping.

Toppingtips
Krämig yoghurt, keso, bär, skivad banan,chiabärsylt (recept finns i att hitta i boken på sida 118), honung, Black bean nötella (recept finns i att hitta i boken på sida 121), hackade nötter, kokoschips, kanel.

Näringsvärden per 100 g (1 port ca 221 g)
Energi 222 kcal
Fett 12 g
Kolhydrater 22 g
Fiber 2 g
Protein 5 g
Salt 0,59 g

 

 

×
  • {{ node.Name }}