{{ node.Name }} {{ node.Name }}

Boken Himla gott, himla Bra

Senast uppdaterad: 2020-08-04

Mat och måltider spelar en viktig roll i våra liv. Mat är fyllt av lust och glädje och ett sätt att umgås med familj och vänner. Mat är också bränsle för kroppen så att vi orkar röra på oss och tänka.

Mat är också bränsle för kroppen så att vi orkar röra på oss och tänka. ”Himla gott, himla bra” är en faktaspäckad kokbok där du får veta mer om hur du blir kompis med kroppen. Varför det är viktigt att du äter mat och rör på dig för att må bra.

Vad maten innehåller, vad som händer i kroppen när du äter och varför din kropp behöver olika sorters mat för att fungera. Med boken vill vi inspirera dig att äta gott och äta bra. Visa att bra mat är rolig och enkel att laga. I slutet av boken berättar vi också kort om typ 1-diabetes. Trots att sjukdomen drabbar ca 900 barn i Sverige varje år är kunskapen om sjukdomen låg och myterna många.

Boken stöder forskningen kring typ 1-diabetes

Genom att köpa boken stöder du samtidigt den livsviktiga forskningen som Barndiabetesfonden finansierar. Boken finns att köpa i vår webbshop

Baserad på vetenskap

Himla gott, himla bra bygger på vetenskaplig forskning och baseras på Livsmedelsverkets riktlinjer och de Nordiska näringsrekommendationerna (NNR 2012).

Personerna bakom boken Johnny Ludvigsson, professor Linköpings Universitet, Mai-Lis Hellénius, professor Karolinska Institutet, Eva Örtqvist överläkare, med.dr. och Elisabeth Jelleryd, leg dietist Astrid Lindgrens barnsjukhus. Paula Frösell, leg. Dietist, ICA, Björn Frantzén, kock samt GenerationPep.

Idé, koncept och text: Karolina Janson
Text/redaktör: Lotta Råge
Grafisk form: Eva Hildebrandt och Henrietta Nyvang
Illustrationer: Henrietta Nyvang
Fotograf: Petter Bäcklund
Recept & styling: Victoria Nordström
Omfång: 156 sid
Format: 170x240 mm
Recept: ca 50 näringsberäknade recept

×
  • {{ node.Name }}