{{ node.Name }} {{ node.Name }}

Sveriges största finansiär av forskning kring typ 1 diabetes

Senast uppdaterad: 2019-10-11

"Barndiabetesfonden stödjer forskning vars syfte är att förebygga, bota eller lindra diabetes hos barn och ungdomar."

Så skrevs stadgarna när stiftelsen Barndiabetesfonden bildades 1989, och så har vi gjort sedan dess. När barn drabbas av diabetes är det i den absoluta majoriteten av fallen fråga om typ 1 diabetes, och Barndiabetesfonden har därför blivit en av Sveriges största finansiärer av just forskning kring typ 1 diabetes.

Med åren har organisationen vuxit och utvecklats. Det har tillkommit Lokalföreningar, samlade under Barndiabetesfondens Riksförening, som också bidrar med aktiviteter för barn och träffar för föräldrar i den egna regionen. Genom Riksföreningen kan organisationen också bedriva utökad verksamhet som informationskampanjer och stödprojekt för drabbade - allt fortfarande med det slutgiltiga syftet att Barndiabetesfonden ska kunna öka sitt stöd till forskningen.

Med åren har också Barndiabetesfondens stöd vuxit. Vi har gått från blygsamma 250.000 kronor i utdelade forskningsanslag 1990 till över 19 miljoner kronor totalt i anslag och prispengar 2018. Sammanlagt har Barndiabetesfonden bidragit med över 100 miljoner kronor till forskningen, och ändå är det bara början.

Här på Barndiabetesfondens hemsida vill vi göra det enkelt för dig att hjälpa oss att stödja forskningen! Vi hoppas att du skall tycka att det går lätt att hitta den information och de tjänster du söker, och är det något du saknar eller funderar över så är du givetvis alltid varmt välkommen att kontakta oss!

Barndiabetesfonden har 90-konto och är medlem i Frivilligorganisationernas Insamlingsråd. Du kan därför känna dig trygg när du ger en gåva till Barndiabetesfonden!

Barndiabetesfonden och forskningen tackar varmt för ditt stöd!

Stötta forskningen långsiktigt – bli månadsgivare nu

Som månadsgivare är du med och hjälper forskningen till nya framsteg.

Bli månadsgivare nu

Stöd forskningen med en personlig hälsning

Skicka en personlig SMS-hälsning till någon du tycker om under Diabetesmånaden. Tryck på knappen för att skicka en hälsning som bidrar till typ 1-diabetesforskningen.

Skicka en personlig

×
  • {{ node.Name }}