{{ node.Name }} {{ node.Name }}

De bloggar om typ 1-diabetes och kost för att inspirera unga att äta bra

Senast uppdaterad: 2021-11-17

Författaren Karolina Janson och kocken Victoria Nordström är nya gästskribenter på Food Pharmacys blogg. Målet med bloggen är att öka kunskapen om typ 1-diabetes och inspirera ungdomar att äta bra.

Karolina Janson är styrelseledamot i Barndiabetesfondens Riksförening och författare till boken Himla gott, himla bra. I samband med Världsdiabetesdagen den 14 november inledde hon ett nytt samarbete med Food Pharmacy. Tillsammans med kocken och matstylisten Victoria Nordström kommer hon blogga på Food Pharmacys webbplats. Målet med bloggen är att öka kunskapen om typ 1-diabetes och inspirera ungdomar att äta bra.

Karolina Janson är författare av kokboken Himla gott, himla bra. Foto: Privat.

– Det ska bli oerhört kul att samarbeta med Food Pharmacy för att tillsammans peppa unga till bra matvanor och ett mer hälsosamt liv. Förutom att ge dem bra förståelse för sambandet mellan kost och hälsa hoppas vi kunna öka kunskapen om typ 1-diabetes och slå hål på många av de myter som råder kring sjukdomen idag. Det är till exempel inte sant att man kan få typ 1-diabetes av felaktig kost eller för mycket socker. Kosten är däremot en viktig del av behandlingen, säger Karolina Janson, mamma och fru till personer med typ 1-diabetes.

Alla kostråd kommer baseras på Livsmedelsverkets riktlinjer och de Nordiska näringsrekommendationerna (NNR12).

 Tryck här för att läsa Karolinas och Victorias blogg

Pontus Keskisärkkä
Kommunikatör, Barndiabetesfonden
 Skicka e-post

Våra kommunikatörer arbetar med att producera texter och artiklar om allt som rör typ 1-diabetes. 

×
  • {{ node.Name }}