{{ node.Name }} {{ node.Name }}

Barndiabetesloppet 2022 slog insamlingsrekord

Senast uppdaterad: 2022-09-27

När Barndiabetesloppet avslutades hade över 350.000 kronor samlats in till livsviktig forskning kring typ 1-diabetes. Resultatet innebär att loppet samlade in mer pengar än någonsin.

Mellan den 17 och 25 september anordnade vi det virtuella välgörenhetsloppet Barndiabetesloppet för att synliggöra typ 1-diabetes. I år anordnades också ett tiotal lokala Barndiabeteslopp där människor kunde samlas för att delta gemensamt. 

Från vänster: Adele 4 år, Lovisa 5 år, Ella 9 år och Theodor 7 år. Foto: Privat.

Tack vare ett stort engagemang från över 2.300 deltagare slog Barndiabetesloppet 2022 insamlingsrekord. Tillsammans samlades över 350.000 kronor in till livsviktig forskning, 20.000 kronor mer än föregående års rekordsumma. En av familjerna som valde att delta var familjen Palmqvist i Vargön.

– Vi valde att delta för att stötta Barndiabetesfonden och forskningen eftersom min syster Pia, Ella och Lovisas mamma, har typ 1-diabetes. Det var första gången vi deltog men barnen tyckte att det var jätteroligt så vi kommer definitivt göra det nästa år igen, säger Linda Palmqvist.

Utöver alla barn, vuxna och familjer medverkade totalt 16 företag och över 141 anställda i loppet. Anna Henningsson, Business Analyst Specialist på Nasdaq i Umeå, berättar hur det kom sig att Nasdaq valde att delta.

25 personer från Nasdaq i Umeå deltog i Barndiabetesloppet. Foto: Nasdaq.

– Min son som är tre år insjuknade i typ 1-diabetes i februari 2022. Sedan dess har ju detta blivit en hjärtefråga för mig. Under september har vi på Nasdaq ett internationellt initiativ som vi kallar ”Purpose Week”. När jag såg att denna vecka överlappade med Barndiabetesloppet skickade jag ett mejl till ansvariga där jag sålde in Barndiabetesloppet som något vi borde göra under Purpose Week. Jag fick jättefin respons och några dagar senare fick jag godkänt på att vi skulle delta, och att Nasdaq skulle stå för de anställdas anmälningsavgifter. Det kändes viktigt att delta eftersom Barndiabetesloppet inte bara ett sätt att skänka pengar, det är ju också ett sätt att synliggöra en väldigt osynlig sjukdom. Jag passade också på att sätta upp informationsblad om typ 1-diabetes i lunchrummet samma dag, just för att synliggöra och utbilda, säger Anna Henningsson.

Pontus Keskisärkkä
Kommunikatör, Barndiabetesfonden
 Skicka e-post

Våra kommunikatörer arbetar med att producera texter och artiklar om allt som rör typ 1-diabetes. 

×
  • {{ node.Name }}