{{ node.Name }} {{ node.Name }}

Barndiabetesloppet samlade in över 300 000 kronor till forskningen

Senast uppdaterad: 2021-09-28

Över 3 000 deltagare och 300 000 kronor till den livsviktiga typ 1-diabetesforskningen – det blev slutresultatet när Barndiabetesloppet avslutades i söndags.

Mellan den 19 och 26 september anordnade vi Barndiabetesloppet till förmån för den livsviktiga typ 1-diabetesforskningen. Det åtta dagar långa loppet anordnades på valfri plats och deltagarna kunde själva välja om de vill gå, springa, cykla eller rulla för forskningen. Cirka 3 350 personer deltog i årets upplaga och samlade in över 300 000 kronor till typ 1-diabetesforskningen. Tillsammans med er slog vi därmed fjolårets rekord och kunde samla in 100 000 kronor mer till forskningen. En av familjerna som deltog var familjen Karlsson-Kjellbom från Malmö. De promenerade till förmån för deras nioåriga dotter Edith som insjuknade i typ 1-diabetes 2017.

Från vänster till höger: Jessica Carlsson, Edith Kjellbom 9 år, Kristina Carlsson, Josefin Kjellbom, Louis Kjellbom 6 år och Christoffer Karlsson.

– Vi ville delta för att synliggöra typ 1-diabetes och bidra till forskningen för att vi ska få fram ett botemedel för Edith och alla andra med typ 1-diabetes i framtiden. Vi tyckte att det här var ett väldigt bra initiativ för att få ut kunskap och minska fördomar om sjukdomen. När vi var ute och gick träffade vi flera som frågade om våra startlappar och då fick vi chansen att berätta om typ 1-diabetes, säger Christoffer Karlsson, pappa till Edith.

Utöver alla barn, vuxna och familjer deltog även ett flertal företag och föreningar. Ett av dessa var företaget Clinton Marine Survey som anmälde ett 20-tal anställda till Barndiabetesloppet. Fredagen den 24 september samlades man utanför kontoret Göteborg för att gå, springa och cykla till förmån för typ 1-diabetesforskningen.

Clinton Marine Survey deltog med ett 20-tal anställda i Frihamnen utanför Göteborg. Foto: Clinton Marine Survey.

– Vi har själva familjemedlemmar och anställda som lever med typ 1-diabetes så det kändes viktigt att bidra till forskningen. Eftersom vi har anställda i olika delar av Europa deltog vi i både Sverige och Storbritannien, säger Alice Rydberg, People Operations Manager på Clinton Marine Survey.

Nu hoppas Alice att fler företag ska vilja delta i framtiden för att synliggöra typ 1-diabetes.

– Jag uppmanar alla företag att vara med i Barndiabetesloppet. Det här är ju en jättebra anledning till att röra på sig samtidigt som man bidrar till en viktig forskning, säger hon.

Åsa Soelberg är generalsekreterare på Barndiabetesfonden och hon är imponerad över det stora engagemanget hos årets deltagare.

– Vi är så tacksamma och glada för att så många var med i Barndiabetesloppet. Det här året har vi kunnat engagera fler än någonsin tidigare. Det är verkligen jättekul att så många har varit med och synliggjort typ 1-diabetes, säger hon.

Missa inte information om Barndiabetesloppet 2022

Genom att skriva upp dig på våra nyhetsbrev kan du vara säker på att du får all information om Barndiabetesloppet. Du får även våra senaste forskningsnyheter och övriga artiklar om typ 1-diabetes direkt till din inkorg.

* fält som måste fyllas i

Du kan när du vill avregistrera dig från vårt nyhetsbrev. För mer information om vår integritetspolicy klicka här

Vi använder Mailchimp för att skicka våra nyhetsbrev, genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev väljer du att godkänna att Mailchimp får hantera dina uppgifter. Läs mer om Mailchimp's integritetspolicy här.

Pontus Keskisärkkä
Kommunikatör, Barndiabetesfonden
 Skicka e-post

Våra kommunikatörer arbetar med att producera texter och artiklar om allt som rör typ 1-diabetes. 

×
  • {{ node.Name }}