{{ node.Name }} {{ node.Name }}

Drivkraften är att andra barn ska få ett bättre liv

Senast uppdaterad: 2020-02-05

Helena Borgstrand är aktiv i Lokalförening Skåne och har typ 1-diabetes sedan år 1988. Hennes drivkraft är att upplysa och sprida kunskap om typ 1-diabetes för att öka förståelsen för hur det är att leva med sjukdomen.

 Att bidra till att andra barn ska få ett bättre liv och inom en snar framtid kunna bota alla med typ 1-diabetes och stoppa att så många insjuknar varje år.

– Jag har själv levt med typ 1-diabetes som barn och genom mina tonår, så jag vet att det kan vara väldigt jobbigt emellanåt. Jag hoppas kunna bidra till att vår lokalförening fungerar som en social kunskapshub. Både för våra barn och ungdomar samt för deras föräldrar så att man kan byta erfarenheter, hjälpa varandra. Framförallt vill jag att barnen ska träffa andra barn som lever med det livsprojektet som typ 1-diabetes faktiskt är.

Helena berättar att det finns så mycket hon vill göra på lokal nivå, men att det behövs fler personer som engagerar sig och har möjlighet att vara tillgängliga på events och aktiviteter runt om i Skåne. Ju fler vi blir, desto större skillnad kan
vi göra!

– Det är en fantastiskt rolig tid med Barndiabetesfonden just nu. Det har hänt väldigt mycket spännande saker och vi har fått in otroligt duktiga personer på riksnivå som gör att arbetet på lokalnivå har blivit så fantastiskt roligt.

 

Känner du precis som Helena och vill vara med och engagera dig i din lokalförening?


Fyll i formuläret och var med i kampen mot typ 1-diabetes!

×
  • {{ node.Name }}