{{ node.Name }} {{ node.Name }}

Barndiabetesloppet 2020 blev storsuccé – samlade in 200 000 kronor till forskningen

Senast uppdaterad: 2020-10-01

Barndiabetesloppet 2020 blev en stor succé med över 2500 deltagare. Evenemanget samlade in drygt 200 000 kronor som går oavkortat till typ 1-diabetesforskningen.

För första gången någonsin anordnades Barndiabetesloppet på en nationell skala. Evenemanget har tidigare hållits endast i Linköping, men nu fick deltagare chansen att springa och gå för typ 1-diabetesforskningen på valfri plats.

2500 barn och vuxna deltog i loppet som hölls för att öka medvetenheten om typ 1-diabetes. Barndiabetesfonden vill rikta ett stort tack till alla de personer och företag som deltagit. Tillsammans har vi samlat in omkring 200 000 kronor direkt till typ 1-diabetesforskningen!

Några av de som sprang var familjen Gehlin och familjen Söör från Sigtuna. De valde att springa tillsammans till förmån för barnen Emila Gehlin 8 år och Amélie Söör 6 år, som båda drabbats av typ 1-diabetes när de var i treårsåldern.

– För oss var det helt självklart att träffas vi familjer för att på ett kul och härligt sätt uppmärksamma typ 1-diabetes samt bidra med pengar till den så viktiga typ 1-diabetesforskningen. Vi hade gärna gjort det här större, fast lokalt, om det inte hade varit Corona-tider. Oavsett så har vi startat en ny tradition vi i alla fall, säger berättar mamma Marie Gehlin.

Från vänster: Christian Gauffin, Marie Gehlin, Ronny Latva, Emilia Gehlin, Isabelle Gehlin, Adèle Söör och Lotta Söör.

Förutom familjer och andra privatpersoner medverkade även flera företag under årets evenemang. Ett av dessa var läkemedelsföretaget NordicInfu Care AB som deltog med 60 anställda i tre olika länder.

– Vi hade deltagare över hela Sverige men även i Norge och Danmark, säger Anna Rahmberg, HR Manager på NordicInfu Care.

Varför var det viktigt för er att delta?

– För oss var detta ett evenemang som pratade till vårt hjärta, speciellt då vi är ett företag med stort fokus på att försöka hjälpa människor som har typ 1-diabetes. Så det kändes angeläget att delta och så roligt att så många medarbetare valde att delta, säger hon.

60 personer från Nordic InfuCare deltog under Barndiabetesloppet 2020.

Vad tyckte ni om Barndiabetesloppet 2020?

– Ett toppen-upplägg speciellt i en tid som denna då vi har Coronaviruset att ta hänsyn till. Det gjorde att alla lätt kunde delta vart de än befann sig och när det passade dem, säger hon.

Finns det något ni vill säga till företag som funderar på att springa nästa år?

– Detta var ett fint evenemang som bidrar till en mycket viktig sak. Det borde finnas ett stort intresse för andra att också delta, även företag som inte jobbar specifikt mot diabetesområdet. Våra medarbetare har bara uttryckt positiv feedback, säger Anna Rahmberg.

Åsa Soelberg, generalsekreterare på Barndiabetesfonden, är glad över det stora engagemanget.

– Det är helt fantastiskt att vi kunde samla in 200 000 kronor till typ 1-diabetesforskningen. Det känns bra att så många valde att delta i Barndiabetesloppet 2020. Nästa år hoppas vi att ännu fler ska kunna delta för att fortsätta öka medvetenheten om den här obotliga och kroniska sjukdomen, säger hon.

Barndiabetesloppet 2021

Barndiabetesloppet 2021 inleds i september nästa år. Vill du ha information om evenemanget i förväg? Fyll i din e-post nedan och tryck på knappen.

Barndiabetesfondens integritetspolicy

Läs vår integritetspolicy här

Pontus Keskisärkkä
Kommunikatör, Barndiabetesfonden
 Skicka e-post

Våra kommunikatörer arbetar med att producera texter och artiklar om allt som rör typ 1-diabetes. 

 

uppdaterad startlapp

×
  • {{ node.Name }}