{{ node.Name }} {{ node.Name }}

Återvinn med Bower och stötta Barndiabetesfonden

Senast uppdaterad: 2021-04-19

Var med och bidra till en bättre miljö samtidigt som du hjälper Barndiabetesfonden i kampen mot typ 1-diabetes. När du använder dig av Bower kan du skanna återvinningsbara förpackningar och skänka dina pantpengar till Barndiabetesfonden.

Barndiabetesfonden är en av flera förmånstagare till Stockholmsföretaget Bowers återvinningsapp. Bower är en app som gör att du kan skanna plastpåsar, metallburkar, mjölkkartonger och andra förpackningar som har en streckkod och bli belönad när du lämnar förpackningarna till återvinning. När du pantar kan du därefter välja att skänka dina pantpengar direkt till den livsviktiga typ 1-diabetesforskningen. Här går vi igenom alla steg för hur du kan stötta Barndiabetesfonden med ett hållbart givande.

2. Börja skanna förpackningar hemma

De flesta produkter som säljs i svenska livsmedelsbutiker och har förpackningar med streckkoder går att panta.

3. Gå till din närmaste återvinningsstation eller miljörum

Du kan återvinna dina förpackningar på vilken återvinningsstation eller vilket miljörum du vill. Finns inte din återvinningsstation på kartan kan du enkelt lägga till en egen.

4. Återvinn dina förpackningar

Bekräfta i appen att du är framme vid återvinningsstationen, att du har skannat förpackningarna och kastat de i rätt behållare. När du bekräftat din återvinning får du pantpoäng för allt du har skannat där hemma.

5. Bli belönad

Använd dina pantpoäng och få ut pengar för din återvinning eller så kan du välja att donera beloppet direkt till Barndiabetesfonden.

 Tryck här för att läsa mer om samarbetet.

När du stöttar Barndiabetesfonden med Bower bidrar du med ett hållbart givande som både bidrar till en bättre miljö, och hjälper forskarna komma närmare ett botemedel för typ 1-diabetes. Tack för ditt stöd!

 Tryck här för att ladda ned appen till Iphone.

 Tryck här för att ladda ned appen till Android.

 Tryck här för att läsa mer om tjänsten.

Bilderna kommer från Bowers webbplats och används med tillstånd av Bower.

×
  • {{ node.Name }}