{{ node.Name }} {{ node.Name }}

Insulinpumpar för behandling av typ 1-diabetes

Slang eller slanglös? På armen eller på magen? Det finns många frågor att tänka på när du ska välja insulinpump. Här hittar du en översikt av vanliga insulinpumpar för både barn och vuxna.

*Rådgör alltid med din diabetessköterska när du väljer hjälpmedel för att få reda på vilka hjälpmedel som finns tillgängliga i din region.

Läs om några av de vanligaste insulinpumparna

 Accu-Chek Solo

 MiniMed 780G

 mylife YpsoPump

 Nano Patchpump

 Omnipod DASH

 Tandem t:slim X2

 Wellion MICRO-PUMP

*Det här innehållet är sponsrat av företagen som bidragit till typ 1-diabetesforskningen i samband med denna översikt.

Accu Chek Solo

Accu-Chek Solo är en liten, lätt och slanglös pump. Den placeras lätt på olika infusionsställen och kan tas av vid behov. Få mer flexibilitet i tillvaron – nu kan du välja när du vill äta, ta sovmorgon, resa eller motionera. Du behöver inte planera lika mycket i förväg som vid behandlingar med flera dagliga injektioner (MDI, multiple daily injections). Du får två sätt att ge en bolus: använd din handenhet eller – om du inte har den med dig – ge dig själv insulin med hjälp av snabb-bolusknapparna på pumpen.

Roche är världens största och mest hållbara företag inom läkemedels-, bioteknik- och biovetenskap. I samarbete med vården, patienter, akademin och privata aktörer utvecklar vi läkemedel och diagnostik som förbättrar, förlänger och räddar liv.

 Jämför pumpar här

MiniMed 780G

MiniMed™ 780G är designad för verkliga livet och korrigerar automatiskt vid felberäknade kolhydrater eller missade doser. Systemet håller koll åt dig och korrigerar glukosnivåerna var 5:e minut utan behov av fingerstick – och med endast ett infusionssetsbyte per vecka. Du kan välja mellan 4 olika glukosmål och gå in och ut ur autoläget vid behov. Mobilappens allt-i-ett-vy visar både insulin- och CGM-data, och du kan ha upp till 5 följare. 

Medtronic erbjuder lösningar som förbättrar och förlänger livet för miljontals människor globalt – varje sekund förbättras två liv tack vare våra produkter. Vi vill vara med och åskådliggöra diabetes, förbättra livskvalitén och behandlingen för de som lever med diabetes.

 Jämför pumpar här

YpsoPump

Insulinpumpen mylife YpsoPump kan användas i ett adaptivt automatiskt insulindoseringssystem, som anpassar sig efter dina behov, i kombination med appen mylife CamAPS FX.* Automatiserad justering av insulindoseringen baserat på glukosvärden från ditt Dexcom G6 Continuous Glucose Monitoring (CGM) system för att förebygga låga och höga glukosvärden. Anpassad hantering av diabetesbehandling med fritt valda glukosmål. Ge en bolus även i offentlig miljö med fullständig diskretion tack vare smarttelefonkopplingen. Med förfyllda ampuller får man ett snabbt och bekvämt ampullbyte. 

Ypsomed-koncernen har lång erfarenhet av konstruktion av medicintekniska produkter. Ypsomeds affärside är att inom Diabetes-området marknadsföra innovativa, högkvalitativa och tillförlitliga produkter och tjänster som ger patienter möjlighet att hantera sin egen medicin på ett säkert och enkelt sätt.

 Jämför pumpar här

Nano Patchpump

Nano-systemet består av en liten och smidig patch-pump med tillhörande CGM som kan styras och kontrolleras via en app i mobilen. Vid användning av hela systemet finns möjlighet till stopp innan lågt, systemet är förberett för autoläge med måltidshantering. TouchCare Nano Systemet förutsäger låga glukosvärden och stoppar leverans av insulin innan lågt och ger insulinleverans när glukosnivån börjar stiga.

Medtrum är ett företag som har dedikerat sig till att förenkla diabeteshanteringen. Vi utvecklar och levererar medicinsk utrustning som tillgodoser behoven hos användare med olika typer av diabetes, vi skapar verktyg för att ge bekvämlighet till vårdpersonal samtidigt som vi utforska gränserna för artificiell forskning.

 Jämför pumpar här

Omnipod DASH

Omnipod DASH är en enkel, diskret och flexibel slanglös insulinpump som består av 2 delar. Poden är vattentät och kan användas av personer i alla åldrar, även vid bad/dusch och andra aktiviteter utan att den behöver kopplas loss- det ger stor frihet samtidigt som insulin kan tillföras kontinuerligt utan avbrott. Poden har automatisk kanylsättning och kan sättas på alla ställen du kan ta ditt insulin, vilket gör den enkel och flexibel. PDMen liknar en mobiltelefon och kan därför göra det lättare att diskret ta insulin i olika situationer.

Nordic Infucare har innovativa lösningar för medicinteknik och läkemedel. Vi är ett engagerat team med lång erfarenhet och stor kunskap. Med produkter och support vill vi ge personer som lever med diabetes frihet, trygghet och en möjlighet att göra livet lite enklare.

 Jämför pumpar här

*Det här innehållet är sponsrat av företagen som bidragit till typ 1-diabetesforskningen i samband med denna översikt.

Tandem t:slim X2

Insulinpumpen Tandem t:slim X2™ och Dexcom G6 CGM är ett kalibreringsfritt* system som utvecklats för att förenkla din vardag och hjälpa dig att må bättre. Genom att systemet förutser din glukosnivå och automatiskt anpassar insulindoseringen får du bättre kontroll över din diabetesbehandling och mer tid över till annat. För att täcka in olika användares behov finns insulinpumpen med två typer av mjukvara, som skiljer sig åt i funktioner och möjligheter.

*Om glukosvarningar och CGM-avläsningar inte stämmer överens med symptom eller förväntningar, använd en blodsockermätare för att fatta behandlingsbeslut. 

Rubin Medical erbjuder högteknologiska, lättanvända hjälpmedel för behandling av typ 1-diabetes. Med vår medicintekniska kompetens och produkter från några av världens mest innovativa tillverkare, vill vi bidra till förbättrade behandlingsresultat och en tryggare vardag för en stor grupp människor.

 Jämför pumpar här

Wellion MICRO-PUMP

Wellion MICRO-PUMP är en slanglös insulinpump som kan fästs direkt på kroppen. Pumpen har en liten, platt och diskret design. Att slippa slang ger en mer bekväm pumpbehandling med en större känsla av frihet.  Pumpen har en handenhet (PDA) som ger dig full koll på din behandling. Den har en integrerad blodsockermätare och matbiblotek (bra hjälp för att ha reda på kolhydrater).

Pump och PDA varar i 4 år och har uppladdningsbara batterier – det gör pumpen till ett miljövänligt alternativt. På pumpen finns en snabbolusknapp som gör att du aldrig missar en bolus även om PDA inte är i närheten. Den senaste tekniken i Wellion® MICRO-PUMP möjliggör exakt insulindosering. Pumpen har också ett smart bolusråd som ger en optimal behandling. Inget insulin kasseras då reservoaren endast fylls med den mängd insulin som går åt under 3 dagar. Wellion MICRO-PUMP – smart, flexibel och hållbar.

 Jämför pumpar här

*Det här innehållet är sponsrat av företagen som bidragit till typ 1-diabetesforskningen i samband med denna översikt.

Är ditt företag intresserat av att visa upp era produkter?

Barndiabetesfondens integritetspolicy

Läs Barndiabetesfondens integritetspolicy här

×
  • {{ node.Name }}