{{ node.Name }} {{ node.Name }}

Sensorer för glukosmätning vid typ 1-diabetes

Här kan du läsa beskrivningar om några av de vanligaste sensorerna att sätta på armen vid typ 1-diabetes.

*Rådgör alltid med din diabetessköterska när du väljer hjälpmedel för att få reda på vilka hjälpmedel som finns tillgängliga i din region.

Läs om några av de vanligaste glukossensorerna

 Dexcom G6

 Eversense E3

 FreeStyle Libre 3

 Nano CGM

*Det här innehållet är sponsrat av företagen som bidragit till typ 1-diabetesforskningen i samband med denna översikt.

Dexcom G6

Dexcom G6 är ett system att lita på med hög mätnoggrannhet i alla glukosområden. Smarta varningar ger en ökad trygghet. Du kan individanpassa dessa för att undvika höga och låga värden samt möjlighet att repetera dessa för extra säkerhet. 0 fingerstick = 0 kalibreringar men möjlighet till kalibrering finns. Du får dina värden direkt i telefonen utan någon aktiv handling. Följarfunktion där du kan ha separata och individanpassa varningar med möjlighet till fördröjning av larm.

Nordic Infucare har innovativa lösningar för medicinteknik och läkemedel. Vi är ett engagerat team med lång erfarenhet och stor kunskap. Med produkter och support vill vi ge personer som lever med diabetes frihet, trygghet och en möjlighet att göra livet lite enklare.

 Jämför sensorer här

Eversense E3

Eversense är marknadens enda långtids-CGM-system, som sitter i upp till 6 månader, utan sensorbyte. Sensorn placeras strax under huden på överarmen och sändaren sitter ovanpå med ett hudvänligt plåster av medicinskt silikon. Sändaren ger vibrationsvarningar på huden och är avtagbar (inga värden ges när sändaren är borttagen). Systemet har en mycket hög noggrannhet och kopplas till en app för iOS och Android. Passar personer över 18 år som vill känna sig trygga, ha frihet från självinsättningar, kunna ta av sändaren och samtidigt undvika hudirritation.

Ascensia Diabetes Care har 80 år av historia av att jobba med diabetes, först som Bayer Diabetes Care och nu som Ascensia Diabetes Care. Ascensia erbjuder blodsockermätare och CGM med mycket hög kvalitet och unika egenskaper.

 Jämför sensorer här

FreeStyle Libre 3

FreeStyle Libre 3 systemet för kontinuerlig glukosövervakning. Vårt nyaste och mest tekniskt avancerade system, utformat för att passa din livsstil. Värden överförs till din smarttelefon minut för minut, så att du vet när ditt glukos börjar bli lågt och du kan agera snabbare för att undvika lågt glukos. Världens minsta, tunnaste, och mest diskreta sensor. Glukosvärden uppdateras varje minut på din smarttelefon – få svar tidigare och agera snabbare för att undvika lågt glukos. Oöverträffad noggrannhet upp till 14 dagar, särskilt i det lägre glukosintervallet.

Abbott Diabetes Care, baserat i Alameda, Kalifornien, är ledande inom utveckling, tillverkning och marknadsföring av glukosövervakningssystem som är avsedda att hjälpa personer att bättre kunna hantera sin diabetes.

 Jämför sensorer här

Nano CGM

Nano-systemet består av en liten och smidig patch-pump med tillhörande CGM som kan styras och kontrolleras via en app i mobilen. Vid användning av hela systemet finns möjlighet till stopp innan lågt, systemet är förberett för autoläge med måltidshantering.

Medtrum är ett företag som har dedikerat sig till att förenkla diabeteshanteringen. Vi utvecklar och levererar medicinteknisk utrustning för att tillgodose olika behov hos personer med diabetes. Vi skapar verktyg för att underlätta för vårdpersonal samtidigt som vi utforskar gränserna för artificiell forskning. 

 Jämför sensorer här

*Det här innehållet är sponsrat av företagen som bidragit till typ 1-diabetesforskningen i samband med denna översikt.

Är ditt företag intresserat av att visa upp era produkter?

Barndiabetesfondens integritetspolicy

Läs Barndiabetesfondens integritetspolicy här

×
  • {{ node.Name }}