Denna webbplats använder cookies för att ge dig den bästa möjliga upplevelsen. Fortsätter du innebär det att du accepterar att cookies används.
{{ node.Name }} {{ node.Name }}

Barndiabetesfondens “Råd- & stödlinje med diabetessköterska”

I mitten av februari lanserade Barndiabetesfonden en ny, kostnadsfri rådgivningstjänst för medlemmar som lever med typ 1-diabetes. Under onsdagskvällar kommer de som lever med sjukdomen kunna ringa till vår diabetessköterska för att få råd och stöd.

Att få specialistrådgivning efter att diabetesmottagningar håller stängt har varit ett problem som flera av våra medlemmar gjort oss uppmärksamma på. Därför lanserar Barndiabetesfonden från och med den 17 februari 2021, en ny typ av rådgivningstjänst med vår egen diabetessköterska. I ett inledande skede kommer hon finnas tillgänglig på onsdagar mellan klockan 17.00 och 20.00 för att ge råd och stöd till medlemmar som lever med eller nära typ 1-diabetes. Den professionella, kostnadsfria rådgivningen är till för alla som behöver stöd, känner oro eller har frågor kopplat till egenvården av typ 1-diabetes. Även vård-, skol- och idrottspersonal kommer att få tillgång till tjänsten helt kostnadsfritt.

Vår specialistsjuksköterska besitter stor kunskap och erfarenhet kring den dagliga egenvården, tekniska hjälpmedel och behandling vid infektioner och sjukdomar som påverkar egenvården av typ 1-diabetes. När du pratar med vår diabetessköterska är samtalen konfidentiella vilket innebär att sköterskan har tystnadsplikt över vad som sägs. Vill du kan du välja att ringa anonymt.

Vänligen observera att:

 Vid akuta problem ska man alltid vända sig till sitt sjukhus eller diabetesteam.

 Rådgivningen ersätter inte rådgivning, undersökningar eller vård som ges av ordinarie diabetesteam, läkare eller annan vårdpersonal, och utgör ingen konkurrerande verksamhet med ordinarie diabetesteam, som alltid har huvudansvaret.

 Rådgivningen resulterar inte i någon vårdrelation viket innebär att de ansvarsförhållanden som gäller inom offentlig sjukvård, inte gäller för kontakten med Barndiabetesfondens diabetessköterska.

 Sjuksköterskan har inte tillgång till tidigare uppgifter om personens hälsa och för heller ingen journal för eventuella återkommande kontakter.

 Ingen journalföring sker.

Klicka här för att läsa mer om vår diabetessköterska.

Kontakta vår diabetessköterska

Telefontid: Onsdagar mellan 17.00 och 20.00.
Telefonnummer: 010-500 60 11.

Är du inte medlem? Bli medlem genom att fylla i formuläret nedan.

Fyll i formuläret för att bli medlem

Jag ansöker om medlemskap för

Barndiabetesfondens integritetspolicy

Läs vår integritetspolicy här

×
  • {{ node.Name }}