{{ node.Name }} {{ node.Name }}

”Vilken underbar stämning!”

Senast uppdaterad: 2022-12-21

En konsert i Gustaf Vasa kyrka, arrangerad av lokalföreningen i Stockholm – inbringade hela 172 000 kronor till Barndiabetesfonden.

Köerna ringlade långa utanför Gustaf Vasa kyrka vid Odenplan i Stockholm den 22 oktober. Evert Taubes musik och lyrik, på temat ”Till kärleken och naturen”, stod i förgrunden när Gustaf Vasa församling och Barndiabetesfondens lokalförening i Stockholm bjöd på konsert. Amanda Ginsburg, med två Grammis-vinster i kategorin ”Årets jazz” på meritlistan, medverkade tillsammans med gitarristen Mats Bergström. Gustaf Sjökvists Kammarkör under ledning av dirigenten Florian Benfer, och Adolf Fredriks musikklasser ledda av Marcus Josephson, bjöd på körsång. Alla artister medverkade utan arvode. Biljett­intäkterna och bidragen från sponsorerna uppgick till 172 000 kronor, vilka går oavkortat till Barndiabetesfonden.

Årets konsert var den tredje i ordningen i samarbetet mellan Barndiabetesfondens lokalförening i Stockholm och Gustaf Vasa församling. Initiativtagaren Staffan Britz startade samarbetet 2018 med tanken att göra konserten till en årlig tradition. Det hann bli två konserter före pandemin och nu var det äntligen dags igen. Kyrkoherde Åke Nordström säger:

Barndiabetesfondens generalsekreterare, Åsa Soelberg, kvällens presentatör. Här med Gustaf Sjökvists Kammarkör och Adolf Fredriks musikklasser. Foto: Johanna Westling.

– Vi är så glada att få erbjuda den här musikupplevelsen tillsammans med Barndiabetesfonden. För oss känns det självklart att bidra till insamlingen för forskning kring typ 1-diabetes, som ju ofta drabbar barn, och är en livslång krävande sjukdom.

– Vilken underbar stämning och vilken fin musikupplevelse, säger Åsa Soelberg, Barndiabetesfondens generalsekreterare. Jag är så glad att det var så många som tagit sig tid att komma på konserten och som stödjer oss i kampen för att bota typ 1-diabetes.

Charlotta Abrahamsson och Nina Von Zeipel från Barndiabetesfondens lokalförening i Stockholm. Foto: Johanna Westling.

– Att vi lyckades samla in 172 000 kr till forskningen kring typ 1-diabetes känns fantastiskt, säger Nina von Zeipel från Barndiabetesfondens lokalförening i Stockholm. Jag hoppas ju att min systerdotter Linn och alla andra som har drabbats av sjukdomen en dag ska kunna säga att de hade typ 1-diabetes. Utan pengar till forskningen når vi aldrig den dagen. Och det värmer extra mycket att så många har hjälpt till att möjliggöra konserten, det ger oss hopp.

Bruno Lundgren

Tack! 

Stort tack till Gustaf Vasa församling, medverkande, publik och alla andra som genom sitt engagemang har gjort denna konsert möjlig, liksom samtliga sponsorer. 

Guldsponsorer

 Nordic Infucare.

 Medtronic.

 Rubin Medical.

Silversponsorer

 Fastec Norra Stockholm Bygg AB.

 Protector försäkring.

Bronssponsorer

 Diabetic Designed.

 Golvuppdraget Stockholm AB.

 Ilya Pharma.

 Lindroos.

 Med Trust. 

 Moderna Garanti.

 Roche.

Det här är en artikel från Sticket 2022 nr 4.

Vill du få hem tidningen Sticket till din brevlåda? Bli medlem genom att fylla i formuläret nedan.

Välj medlemskap

Medlemsinformation

Person 2

Person 3

Person 4

Person 5

Person 6

Person 7

Person 8

Person 9

Person 10

Vill du ha medlemstidningen Sticket?

Barndiabetesfondens integritetspolicy

Läs vår integritetspolicy här

×
  • {{ node.Name }}