{{ node.Name }} {{ node.Name }}

Märta och poddarna

Senast uppdaterad: 2020-12-15

Med lite fiffighet kan man återanvända mycket och till exempel göra en tavla av sina sparade poddar, som Märta, 12 år. Nu hänger tavlan i trappan i hemmet på Lidingö och vi på Sticket Junior tycker den är så fin att vi bad Märta berätta mer om sin idé.

Jag har pimpat poddar under ganska lång tid och sparat dem jag tyckte var finast. En del av dem är också kopplade till speciella minnen och saker jag gjort. På tavlan finns till exempel min Lidingö slalom-podd som jag hade på en slalomtävling, en GT Vikingarna-podd som jag hade på en gymnastiktävling, en disco-podd och en halloween-podd.

Hur kom du på att du skulle göra en tavla?

– Jag ville göra något med dem och pratade med mamma och då kom vi på tillsammans att jag kunde göra en tavla. Jag hade ju så många sparade och till tavlan gick det åt cirka 80 st.

Vad använder du för färg och pennor när du målar poddarna?

– Jag använder vanligt nagellack. Det finns också nagellackspennor som man använder för att göra konst på naglar som är bra att använda. För att fästa pärlor, paljetter och annat använder jag en limpistol. Vill man göra det ännu enklare kan man använda klistermärken. Ett bra tips är också att lacka topcoat över allt som en skyddande film när man är färdig.

Blir det fler tavlor?

– Kanske det. Jag gillar ju att pyssla och får mycket inspiration på nätet. Sen jag gjorde tavlan har jag samlat på mig ganska många poddar igen så det är inte omöjligt. Jag funderar också på att starta en vlogg-kanal eller ett insta-konto för att kunna dela med mig av inspiration till andra, vi får se framöver.

 

Hjälpte denna artikel dig?

 

Det här är en artikel från Sticket 2020-nr 4.

Vill du få hem tidningen Sticket till din brevlåda? Bli medlem genom att fylla i formuläret nedan.

Välj medlemskap

Medlemsinformation

Person 2

Person 3

Person 4

Person 5

Person 6

Person 7

Person 8

Person 9

Person 10

Vill du ha medlemstidningen Sticket?

Barndiabetesfondens integritetspolicy

Läs vår integritetspolicy här

×
  • {{ node.Name }}