{{ node.Name }} {{ node.Name }}

För något år sedan visste Michael knappt var typ 1-diabetes var, idag är han en viktig stöttepelare för Barndiabetesfonden.

Senast uppdaterad: 2020-07-24

Handelsbanken har sedan många år stöttat Barndiabetesfonden och kommer att fortsätta att göra det. Michael Sterne anser att det är en stolthet för ett företag att vara med på resan för att hitta botemedlet för typ 1-diabetes.

Handelsbanken i Linköping har varit engagerade i många år, även före Michael började arbeta som kontorschef på banken. En kväll var han på ett välgörenhetsevent där Insamlingsstiftelsen Tappra Barn skulle skänka pengar till Barndiabetesfonden.

För att vara ärlig så visste jag inte var skillnaden emellan typ 1 och typ 2 diabetes, men då fick jag lyssna på träffade jag Johnny Ludvigsson. Han förklarade att det var en livslång, obotlig sjukdom. Att det var en sjukdom som förändrar livet för den drabbade men också för alla i närheten. ” berättar Michael.

Tidigare hade han bara hört diabetes som en samma sjukdom och Michael hade aldrig reflekterat över att det var olika sjukdomar. Det kan ju ha hänt att någon tog en insulinspruta i skolan eller liknande, men inget som han la märke till. ”Så detta har verkligen blivit en ögonöppnare för mig”, säger Michael.

Nu när du har mer förståelse för typ 1 diabetes, har du upptäckt någon i din närhet som har sjukdomen?

”Ja, jag har folk i min krets som har typ 1 diabetes och det är först nu som jag faktiskt förstår allvaret. Men annars så ser man inte på en människa att den har typ 1 diabetes, det är en sjukdom som inte syns. Det påverkar hela deras liv och allt dem gör, men det syns inte”.

Michael berättar vidare om deras arbete, ”Handelsbanken är en lokalt förankrad bank som vill vara med och ta ett socialt och lokalt ansvar i samhället. Vi vill kunna bidra till att alla får ett bättre samhälle att leva i. Vi gör många olika saker och Barndiabetesfonden är en av sakerna vi engagerar oss i. Vi som jobbar här känner oss stolta att kunna stötta typ 1 diabetesforskningen. Det känns bra att kunna hjälpa till!”

Varför tycker du att man ska stötta Barndiabetesfonden?

Jag tycker att man ska stötta typ 1 diabetesforskningen för att till skillnad från andra autoimmuna sjukdomar, så finns det inget botemedel. Det enda som finns hittills är bättre hjälpmedel för att kunna hålla blodsockernivåerna i balans. Detta är en av de allvarligaste sjukdomarna som drabbar både barn och vuxna och än finns det ingen kunskap om varför dessa personer drabbas. Just därför är det jätteviktigt att samhället och andra företag bidrar med resurser för att kunna förstå sjukdomen!

Vill ditt företag starta ett samarbete med Barndiabetesfonden? Kontakta oss

Åsa Soelberg
Generalsekreterare
Företagsansvarig
Skicka e-post till Åsa
Tel: 070-850 85 08

Godkänn Barndiabetesfondens integritetspolicy

×
  • {{ node.Name }}