{{ node.Name }} {{ node.Name }}

Hannes Wikander: ”Det är värt all tid!”

Senast uppdaterad: 2022-12-21

Att lösa knuten med typ 1-diabetes. Jo, det kräver tid och engagemang. Men det är absolut värt det. Ungefär så låter en sammanfattning av Hannes Wikander, suppleant i Barndiabetesfondens Lokalförening i Skåne, när han svarar på frågorna: Varför ska man engagera sig i Barndiabetesfonden? Är det värt tiden?

Hannes Wikanders dotter Astrid, 4,5 år, diagnostiserades med typ 1-diabetes för två år sedan. 

– Efter att vi gått igenom det första året var jag och min fru väldigt överens om att vi ville bidra med den erfarenhet vi har, för att stötta forskningen av typ 1-diabetes. 

 

Vid årsmötet i våras blev han invald i styrelsen till Barndiabetesfondens lokalförening i Skåne. 

Hannes Wikander bor med familjen i Lund. Som de flesta småbarnsföräldrar har de naturligtvis begränsat med tid.

– Vi arrangerade Barndiabetesloppet i Lund för första gången och som ansvarig blev det ju mycket under en period. Men annars kanske jag lägger åtta-tio timmar på Barndiabetesfonden i månaden. 

 

Normalt sett styr han själv hur mycket tid han vill lägga ned, förklarar han. Det han gör sker i samarbete med andra från styrelsen eller andra engagerade. Det finns en stor förståelse och lyhördhet, inte minst från ordföranden, menar han.

Att valet föll på Barndiabetesfonden var ingen slump för Hannes Wikander. 

– Jag tycker att Barndiabetesfonden är inne på en spännande resa, som vi bara är i början av. Vi har jättemycket att utveckla.

Personligen är han allra mest intresserad av att dra in pengar till forskningen, som han uttrycker det. Att genomföra insamlingsevent och att jobba mot sponsorer. Han upplever att det är ganska lätt att få med sponsorer på olika event, och att få folk att delta på dem. Men att få personer att mer långsiktigt engagera sig i föreningen är lite svårare.

 

– Fler borde ta chansen att bidra till att lösa knuten med typ 1-diabetes. Det känns viktigt och meningsfullt. Man kan själv i huvudsak välja hur mycket tid man vill lägga. Det är absolut värt det.

 

Bruno Lundgren

Det här är en artikel från Sticket 2022 nr 4.

Vill du engagera dig i din närmsta lokalförening och få hem tidningen Sticket till din brevlåda? Bli medlem genom att fylla i formuläret nedan.

Välj medlemskap

Medlemsinformation

Person 2

Person 3

Person 4

Person 5

Person 6

Person 7

Person 8

Person 9

Person 10

Vill du ha medlemstidningen Sticket?

Barndiabetesfondens integritetspolicy

Läs vår integritetspolicy här

×
  • {{ node.Name }}