{{ node.Name }} {{ node.Name }}

Hammarby fotboll och Barndiabetesfonden

Senast uppdaterad: 2020-04-06

Sedan två år samarbetar Barndiabetesfonden och Hammarby Fotboll för att sprida kunskap om typ 1 diabetes. Helt naturligt för två organisationer som båda insett att friska och trygga barn och ungdomar är en positiv kraft för framtiden.

Typ 1 diabetes är den vanligaste livshotande obotliga sjukdomen som drabbar svenska barn. Allt fler drabbas och orsaken till insjuknandet är okänd. Det finns inte heller något botemedel. Barndiabetesfonden stödjer forskning för att förebygga, bota och lindra diabetes hos barn och ungdomar och är Sveriges största finansiär av forskning kring sjukdomen. Hammarby Fotboll är fotbollsföreningen inom alliansföreningen Hammarby IF – ett av de mest kända lagen i Allsvenskan.

– Barn och ungdomar är vår framtid, så detta är ett naturligt ställningstagande för Hammarby Fotboll. Det är hedrande att förknippas med Barndiabetesfonden, säger Abel Abraham, CSR-ansvarig hos Hammarby Fotboll.

Samarbetet inleddes för två år sedan och målet har hela tiden varit att nå ut på en bredare front. Att skapa en större plattform och informationskanal för att sprida kunskap om typ 1 diabetes och Barndiabetesfonden.

– Hammarby Fotboll har fokus på barns och ungdomars hälsa och ett sunt leverne. Här har vi möjlighet att bidra positivt genom att lyfta och belysa typ 1 diabetes och hur det påverkar hela familjer, fortsätter Abel Abraham. Ett samarbete för framtida generationer.

Tillsammans bygger man en plattform som på ett direkt och populärt vis skapar engagemang och får Barndiabetesfonden att nå ut bredare med sitt budskap. Konkret har det bland annat inneburit att Barndiabetesfonden utbildat Hammarby Fotboll om sjukdomen. Det har gjorts filmer med spelare som uppmanar till att skänka pengar.

Kändisar som Joel Kinnaman och Josef Fares har varit med och spelat i en välgörenhetsmatch – och Barndiabetesfonden har till och med fått vara matchvärdar och delat ut flyers på läktarna. I slutet av varje säsong har Hammarby dessutom samlat in pengar både via kampanj och på sin Bajen-gala, totalt över 400 000 kronor.

– Folk vet generellt väldigt lite om typ 1 diabetes, och här har vi ju bokstavligen nått ut till en större publik, säger Nina von Zeipel, ordförande i Barndiabetesfondens Lokalförening Stockholm. När vi har varit på matcher och delat ut flyers kommer det fram personer som har koppling till både Hammarby och sjukdomen, och de är så stolta att det finns en länk.

När man under året mötte Malmö FF såg Hammarby till att AXS och Stockholm Live skänkte en krona per besökare. Och Coach Nebez Academy – den fotbollscamp som klubbikonen Kennedy Bakircioglu är engagerad i skänkte 5% av sina intäkter
från höstlovets fotbollscamp.

– Utöver allt detta har vi även fått möjlighet att vara med i Hammarbys nätverk, vilket givetvis gör vår synlighet så mycket större och självklart leder till fler möjligheter. Det är oerhört viktigt för oss, avslutar Nina von Zeipel.

Vill ditt företag starta ett samarbete med Barndiabetesfonden? Kontakta oss

Åsa Soelberg
Generalsekreterare
Företagsansvarig
Skicka e-post till Åsa
Tel: 070-850 85 08

Godkänn Barndiabetesfondens integritetspolicy

×
  • {{ node.Name }}