{{ node.Name }} {{ node.Name }}

Ellen och Rut pantade flaskor för att hjälpa alla med typ 1-diabetes

Senast uppdaterad: 2020-12-15

Den 11:e oktober var det tänkt att konserten ”Leva Livet” till förmån för Barndiabetesfonden skulle gå av stapeln, för tredje året i rad, i Ränneslövs kyrka.

I samband med kvällen skulle även Rut, 11 år och Ellen som är 12 år, lämna över 5 756 kronor som de samlat ihop genom att panta flaskor. På grund av risken för Coronasmitta fick konserten tyvärr ställas in men de som redan köpt biljetter valde att inte lösa tillbaka biljetterna. Så tillsammans med Ruts och Ellens pengar har det ändå blivit 5 756 kronor till Barndiabetesfonden. Rut och Ellen bor båda i Laholm och har känt varandra hela livet. Idén fick de när de såg att man kunde skänka pengar till trädplantering på en knapp på en pantmaskin. Och eftersom båda två har nära släktingar som har typ 1- eller typ 2-diabetes tänkte de att de kunde samla flaskor och skänka pengarna till Barndiabetesfonden istället.

– Vi vill hjälpa de som har diabetes och hoppas att det kommer ett botemedel snart. Vi tycker alla med diabetes är riktiga kämpar, säger tjejerna.

Under nästan ett års tid har de knackat på hos folk och frågat om de ville skänka flaskor för pant. De har också varit ute i naturen och letat flaskor och förstås tagit hand om alla pantflaskor hemifrån. De säger att de nog är lite färdiga med flaskinsamling just nu, men att de säkert kommer att hitta på något att sätt att samla pengar till fonden i framtiden.

– Vi har funderar på att göra armband med texten ”Fuck Diabetes” på och sälja dem.

Barndiabetesfonden tackar Rut och Ellen och ”Leva Livet”-arrangörerna för deras fantastiska engagemang och hoppas att konserten kan genomföras igen under 2021.

 

Hjälpte denna artikel dig?

Det här är en artikel från Sticket 2020-nr 4.

Vill du få hem tidningen Sticket till din brevlåda? Bli medlem genom att fylla i formuläret nedan.

Välj medlemskap

Medlemsinformation

Person 2

Person 3

Person 4

Person 5

Person 6

Person 7

Person 8

Person 9

Person 10

Vill du ha medlemstidningen Sticket?

Barndiabetesfondens integritetspolicy

Läs vår integritetspolicy här

×
  • {{ node.Name }}