{{ node.Name }} {{ node.Name }}

ECIT stöttar typ 1-diabetesforskningen

Senast uppdaterad: 2022-02-15

I över tio års tid har ECIT stöttat kampen mot typ 1-diabetes. Som tillväxtpartner till Barndiabetesfonden erbjuder företaget sin expertis för att hjälpa till att öka insamlingen till den livsviktiga forskningen.

Att vara tillväxtpartner innebär att företag, byråer eller leverantörer väljer att bidra till kampen mot typ 1-diabetes genom sin kompetens. En av dessa är ECIT som bland annat stöttar Barndiabetesfonden med IT-frågor och rabatterade priser på IT-produkter.

Marcus Krusell är regionchef på ECIT i Östergötland. Foto: JFalk.

– En tidigare kollegas barn drabbades av typ 1-diabetes för några år sedan. Då blev det tydligt att det är en sjukdom som gör att familjer behöver ställa om hela sina liv. Det är inte enkelt att leva med typ 1-diabetes. Vi hade stöttat Barndiabetesfonden oavsett men då förstod vi verkligen hur viktigt fondens arbete faktiskt är. Vi försöker bidra med det vi kan för att effektivisera arbetet med att samla in pengar till livsviktig forskning, säger Marcus Krusell regionchef på ECIT i Östergötland.

”Vi kommer alltid arbeta för att förbättra fondens verksamhet”

I framtiden ser ECIT stora möjligheter att göra ännu mer för att sprida kunskap om typ 1-diabetes.

Dragan Korolija är säljansvarig på ECIT i Östergötland. Foto: JFalk.

– I vår horisont ser vi inget slut på det här samarbetet. Vi kommer alltid arbeta för att förbättra fondens verksamhet och hjälpa till att öka insamlingen. Nu när samhället börjar öppna igen hoppas vi kunna anordna kundevents och bjuda in Barndiabetesfonden för att de ska kunna sprida sitt viktiga budskap vidare till fler. Barndiabetesfonden är en liten organisation som gör så himla stor nytta. Genom att stötta fonden är vi med och förändrar livet för många, säger Dragan Korolija, säljansvarig på ECIT.

– Det finns många olika möjligheter. Vi spelar mycket padel i företaget så det skulle kunna vara ett exempel på kundaktivitet där vi kan prata om Barndiabetesfondens viktiga arbete. Så länge det går att genomföra på ett Corona-säkert sett är dörren öppen för det mesta, säger Marcus.

Vad vill ni säga till företag som funderar på att stötta Barndiabetesfonden?

– Att som företag bidra till en insamlingsorganisation som Barndiabetesfonden innebär att man stöttar ett viktigt ändamål. Vi på ECIT är delaktiga i en rörelse som ska göra livet bättre för alla som lever med typ 1-diabetes och det känns viktigt för oss. Tillsammans med Barndiabetesfonden är vi med och möjliggör en framtid utan typ 1-diabetes, säger Marcus.

Tillsammans kan vi göra skillnad

Det finns många sätt som du och ditt företag kan bidra till kampen mot typ 1-diabetes. Hos oss kan ni vara med och göra skillnad. Vi är en liten organisation med höga ambitioner och allt stöd betyder mycket. Tillsammans är vi starka och med er hjälp kommer vi ännu närmre vår vision – en framtid utan typ 1-diabetes.

Fyll i formuläret nedan så tar vi kontakt med er för att berätta mer om hur vi kan ta kampen mot typ 1-diabetes tillsammans.

Godkänn Barndiabetesfondens integritetspolicy

Pontus Keskisärkkä
Kommunikatör, Barndiabetesfonden
 Skicka e-post

Våra kommunikatörer arbetar med att producera texter och artiklar om allt som rör typ 1-diabetes. 

×
  • {{ node.Name }}