{{ node.Name }} {{ node.Name }}

Boken Himla gott, himla bra prisas i litteraturtävling

Senast uppdaterad: 2021-01-12

I december möttes vi av den fantastiska nyheten att boken Himla gott, himla bra vunnit första pris i kategorin ”Barn och mat” i Måltidsakademins årliga litteraturtävling. Vi är fantastiskt glada och stolta över att boken, som skrivits i ett samarbete mellan Barndiabetesfonden och ICA Stiftelsen, uppmärksammas.

Det var den 16 december som Måltidsakademin utsåg vinnarna i tävlingen Svenska Måltidslitteratur 2020. Boken Himla gott, himla bra vann första pris i kategorin ”Barn och mat” med motiveringen: ”En utmärkt bok för alla barn som undrar över sambandet mellan kroppen, mat och motion. Helt utan pekpinnar och med många inspirerande tips och recept på både maträtter och fysisk aktivitet.” 

Vi på Barndiabetesfonden är otroligt glada och stolta över vår kollega Karolina Jansson som med stöd av flera forskare och experter har skrivit boken. Himla gott, himla bra är en faktaspäckad kokbok som är lika värdefull i hemmet som i skolan. Boken, som tagits fram i en utbildningssatsning mellan Barndiabetesfonden och ICA Stiftelsen, ger barn och ungdomar all kunskap de behöver för att lära sig mer om mat, måltider och hälsa. Den bjuder även på ett 50-tal goda recept som alla är näringsberäknade för att underlätta kolhydratsräkningen.

– Det känns otroligt roligt att Himla gott, himla bra uppmärksammas genom denna vinst. Förutom att unga får en bra förståelse för sambanden mellan kost och hälsa så ökar den också kunskapen om typ 1-diabetes och slår hål på många av de myter som råder kring sjukdomen, säger Karolina Janson.

Vill du lära dig mer om sambandet mellan kost och hälsa? Köp den prisbelönta boken här.

Pontus Keskisärkkä
Kommunikatör, Barndiabetesfonden
 Skicka e-post

Våra kommunikatörer arbetar med att producera texter och artiklar om allt som rör typ 1-diabetes. 

×
  • {{ node.Name }}