{{ node.Name }} {{ node.Name }}

Barndiabetesfonden är stolt partner till T1D-appen

Senast uppdaterad: 2020-12-03

T1D-appen är en app som ska göra livet lite enklare och tryggare för alla som lever med och runt typ 1-diabtes. T1D-appen är helt gratis att ladda ner och använda.

Idén till att skapa en typ 1-diabetesapp kom från Barndiabetesfonden som i samarbete med T.A.D.1 (Together Against Diabetes 1) tog initiativ till att starta upp projektet. Barndiabetesfondens ambassadör Elin Cederbrant och hennes ideella förening T.A.D.1 har utvecklat T1D-appen i samarbete med Astrid Lindgrens barnsjukhus och Barndiabetesfondens ordförande Johnny Ludvigsson. Även Beat Diabetes Foundation, Beyond Type 1 och JDRF har varit med i det unika samarbetet till stöd för drabbade – direkt i telefonen.

T1D-appen, som idag har cirka 15 000 användare, är ett unikt verktyg för alla som lever med och runt typ 1-diabetes där du hittar all den information om typ 1-diabetes som just du behöver och smart funktionalitet som förenklar egenvården. Barndiabetesfonden är partner till T1D-appen och arbetar tillsammans med övriga i detta projekt för att ge alla som lever med och runt typ 1-diabetes bäst möjliga stöd. Den som lever med typ 1-diabetes eller nära någon som är drabbad har väldigt mycket att hålla reda på för att behandlingen ska fungera. I appen finns artiklar, kolhydratlistor, nyheter, checklistor, quiz och informationsmaterial, allt för att underlätta vardagen med typ 1-diabetes.

– För oss är det oerhört viktigt att stötta drabbade med familjer för att underlätta livet med typ 1-diabetes. Vi är stolta över att vill tillsammans med T.A.D.1 tog initiativ till att starta projektet och hoppas nu att resultatet, T1D-appen, blir ett viktigt stöd och verktyg för alla drabbade med familjer, säger Åsa Soelberg, Generalsekreterare för Barndiabetesfonden.

T1D-appen erbjuder kvalitetssäkrad och målgruppsstyrd information och funktionalitet, levererad via en plattform som är enkelt tillgänglig och som de flesta har tillgång till 24/7. All information är faktagranskad av T1D-experter, bland annat av Johnny Ludvigsson, professor i pedriatik vid Linköpings universitet och Barndiabetesfondens grundare.

Elin Cederbrant har utvecklat T1D-appen genom sin ideella förening T.A.D.1.

– T1D-appens syfte är att underlätta! Underlätta i allt från att snabbt hitta rätt kolhydratmängder, få med sig alla T1D-prylar på resan till att få hjälp att informera skolpersonal, fotbollstränare eller farmor och farfar. Typ 1-diabetes är en tuff sjukdom att leva med, så bara att kunna göra någonting lite lättare i vardagen känns bra, säger Elin Cederbrant, grundare av T.A.D.1.

T1D-appen är gratis och kan laddas ner för iPhone och Android genom App Store och Google Play. 

 Klicka här för att ladda ned appen till Iphone

 Klicka här för att ladda ned appen till Android

Du kan också följa appen på Facebook och Instagram på @t1dappen.

×
  • {{ node.Name }}