MÅNADSGIVARE ENGÅNGSGÅVA

Det är dags att dela om hur livet med typ 1-diabetes ser ut!

De flesta förstår inte komplexiteten i sjukdomen om man inte själv lever med eller nära någon med typ 1-diabetes. På grund av allmänhetens okunskap får forskningen kring typ 1-diabetes alldeles för lite stöd – något som vi är övertygade skulle ändras om folk visste mer om hur det verkligen är att leva med sjukdomen!

Att ha typ 1-diabetes innebär så mycket mer än att ta insulin till maten. Alla delar av livet påverkas. De ständiga larmen som aldrig tar paus, inte ens på natten. Stressen över att försöka hålla blodsockerkurvan så jämn som möjligt för att inte drabbas av komplikationer. En känsla av att alltid behöva prestera och att bli bedömd utifrån ett blodsockervärde. Oron över hur blodsockret ska ligga under arbetsintervjun, en viktig match eller en dejt. All planering. Rädslan över att lämna sitt barn till någon som inte kan sjukdomen lika bra som en själv. 

 

Det är dags att dela med oss av hur livet med typ 1-diabetes ser ut! 

 

Dela något från ditt liv med eller som anhörig till någon med sjukdomen på ditt sätt i sociala medier. Det spelar ingen roll om det är foto, video eller text. Dela din historia under hashtaggen #dagsattdela – och glöm inte swisha till forskningen 900 05 97. 

Inspireras av vad andra delat med sig av på instagram

×
  • {{ node.Name }}