MÅNADSGIVARE ENGÅNGSGÅVA

Typ 1-diabetesforskning i världsklass

Här kan du läsa mer om typ 1-diabetesforskning i Sverige. Du får även läsa mer om några av de främsta forskarna i världen som arbetar för ett botemedel för typ 1-diabetes, och om forskningen som stöttas av Barndiabetesfonden.

Så arbetar forskarna för att bota typ 1-diabetes

Här kan du läsa mer om forskningsprojekten som har som mål att hitta botande behandlingar för de som drabbats av typ 1-diabetes.

 Läs mer om forskningen som bedrivs för att bota typ 1-diabetes

Så arbetar forskarna för att förebygga typ 1-diabetes

Med olika metoder försöker forskarna hitta sätt att förhindra att sjukdomen bryter ut hos människor som har hög risk att drabbas av typ 1-diabetes.

 Läs mer om forskningen som bedrivs för att förebygga typ 1-diabetes

Så arbetar forskarna för att lindra typ 1-diabetes

Genom olika studier vill forskarna hitta sätt att lindra sjukdomsbilden och förenkla egenvården för de som lever med typ 1-diabetes.

 Läs mer om forskningen som bedrivs för att lindra typ 1-diabetes


Möt forskarna som stöttas av Barndiabetesfonden


Insulinet – en livsviktig upptäckt

Insulinet är utan tvekan den viktigaste upptäckten som har gjorts inom forskningen för typ 1-diabetes. Insulinet upptäcktes 1921 och sedan dess har miljoner människors liv kunnat räddas. 


   
       
       

Börja prenumerera på vårt nyhetsbrev

       
* indicates required
           
           
           
   
               

Barndiabetesfonden har en integritetspolicy som är utformad för att följa den Allmänna Dataskyddsförordningen ((EU) 2016/679), också kallad GDPR (General Data Protection Regulation), och för att du ska känna dig trygg med att lämna dina personuppgifter till oss.

       
               
       

Du kan avregistrera dig när du vill genom att klicka på avregistreringslänken längst ner i våra utskick. För mer information om vår integritetspolicy besök vår webbplats: www.barndiabetesfonden.se/integritetspolicy

   
   
       

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.

   
   
                   
           
   
×
  • {{ node.Name }}