{{ node.Name }} {{ node.Name }}

Digital kurs för föräldrar till barn med typ 1-diabetes

Senast uppdaterad: 2024-01-08

Barndiabetesfondens Riksförening erbjuder sina medlemmar en kurs med konkreta verktyg för att hantera olika utmaningar i vardagen med målet ett hållbart föräldraskap och en ökad livskvalité. Kursen vänder sig till föräldrar till barn och tonåringar med typ 1-diabetes och den startar 13 mars.

Kursen är en mix av teori och praktiska övningar. Och möjlighet att dela egna erfarenheter och lyssna till andras, få nya perspektiv och knyta nya värdefulla kontakter.

Varje kurstillfälle har ett unikt tema och vi kommer bland annat att undersöka vad som är utmanande i livssituationen just nu. Konkretisera vad som stressar, identifierar triggers. Förtydliga vad återhämtning är och hur vi kan få till den. Pröva några andningsövningar. Få tillgång till flera verktyg för att hantera utmanande tankar och känslor. Utforska våra värderingar, vad vi vill stå för.  Ta del av några olika metoder för kommunikation. Och få senaste tipsen på hur vi kan få till en ny och varaktig vana. Vi hittar glädje och stöd i varandra och en känsla av sammanhang. Det har visat sig göra en stor skillnad. Kursen är ett komplement för föräldern utifrån barnet/tonåringens ordinarie vårdkontakt.

 

En tidigare kursdeltagare berättar; “Det är ett sammanhang som ger så himla mycket. Där man både får dela med sig & ta del av & få ny kunskap & verktyg. Ett ställe där man kan känna gemenskap, att man inte är ensam. En kurs som ALLA diabetesföräldrar borde få gå”. Essensen i feedbacken representerar väl vad många av de deltagande föräldrarna brukar uttrycka.

 

 

 

 

Liselott Adsjö

Liselott är utbildad KBT-terapeut, specialkompetens inom anhörigterapi, par- och familjeterapeut. Hon har själv många års egen erfarenhet som mamma till en, idag vuxen, son med typ 1-diabetes.

 

”Min önskan och drivkraft är att få använda mina samlade erfarenheter och tillsammans med andra bidra till att skapa möjligheter – göra skillnad för person och organisation.” 

 

 

Några omdömen om Liselott som kursledare

 

”Kursledaren har varit fantastisk! Perfekt balans mellan att vara ledare och samtidigt deltagare. Tydlig och strukturerad. Fick mig att känna mig trygg i kontexten från första stund. Hade inte kunnat önska mig en bättre eller mer kompetent kursledare.”

 

“Bäst! Så kompetent & kunnig, superhärlig personlighet. Professionell och samtidigt så närvarande & medmänsklig. Känns tryggt att dela med sig till henne.”

 

“Bra inspiration. Tydlig. Bra på att lyssna.”

 

“Engagerad, kunnig med stort hjärta.”

 

“Behaglig, inkännande och vägledande.”

 

“Inkännande & inkluderande. Hjälpsamt att kunskap/erfarenheter kring dia typ 1 finns.

 

“Inkännande, lyhörd, närvarande, vänlig och kunnig.”

 

 

Praktiskt att tänka på vid en onlineutbildning

 Kursen går på distans via Zoom och du kan enkelt delta via länk, oavsett var i landet du bor.

 För att delta behöver du uppkoppling till internet och en digital plattform. Dator är optimalt men smartphone eller surfplatta fungerar också.

 Har du hörlurar, är det att rekommendera.

 Du behöver ha tillgång till en lugn miljö, ett avskilt rum, där ingen annan än du tar del av det som sägs eller hörs. 

 

Fakta om kursen

 

Kursledare: Liselott Adsjö, KBT-terapeut (steg 1) specialkompetens inom anhörigterapi

 

Datum: 13 mars, 20 mars, 3 april, 10 april, 17 april, 24 april (onsdagar med uppehåll för påsklov v.13).

 

Tid: 2 timmar, kl. 17.30–19.30

 

Hur: Distanskurs via Zoom

 

Metod: Kursen baseras på vedertagna terapiformer

 

Pris: 950 kr för dig som är medlem i Barndiabetesfondens riksförening (ett årsmedlemskap kostar 250 kr), Diabetes Stockholm eller Diabetes Sverige. Observera att årets medlemsavgift måste vara betald. Pris för icke medlemmar är 1900 kr. Efter anmälan får du en faktura med kort förfallodatum på 10 dagar.

 

Är du inte medlem? Bli det här!

 

Vi har ett fåtal platser kvar till kursen. Mejla elvira.wibeck@barndiabetesfonden.se senast söndag den 10/3 för att anmäla ditt intresse. 

 

 

×
  • {{ node.Name }}