MÅNADSGIVARE ENGÅNGSGÅVA
{{ node.Name }} {{ node.Name }}

18 ICA Maxi-butiker i kampen mot typ 1-diabetes

Senast uppdaterad: 2024-03-15

Under våren inleder Barndiabetesfonden ett nytt samarbete med sammanlagt 18 ICA Maxi-butiker i Stockholmsområdet, Södertälje, Uppsala och Visby. Genom samarbetet kommer de att på olika sätt sprida kunskap om typ 1-diabetes och samla in pengar till forskningen för att förebygga, bota och lindra sjukdomen.

Typ 1-diabetes är Sveriges vanligaste livshotande sjukdom bland barn och unga. Trots detta så är okunskapen i samhället stor. ICA Maxi gör en viktig kraftansträngning för att ändra på detta.

ICA Maxi-butikerna kommer att sprida kunskap om typ 1-diabetes i sina butiker, sociala medier och utbilda sina anställda om sjukdomen. ICA Maxi är en stor arbetsgivare, genom att öka kunskapen internt når budskapet ut till tusentals anställda.

– Barndiabetesfonden har sedan 2022 år ett samarbete med ICA Maxi-butikerna i Skåne och Halland. Vi är stolta och glada att utöka detta samarbete även till butikerna i Stockholmsområdet, Södertälje, Uppsala och Visby. ICA Maxi är en viktig aktör som har muskler att både sprida kunskap om typ 1-diabetes och samla in pengar till forskningen. Det ger stort hopp till alla drabbade och deras anhöriga när ett välkänt varumärke som ICA Maxi väljer att ge sitt stöd till typ 1-diabetesforskningen, säger Åsa Soelberg, generalsekreterare för Barndiabetesfonden.

Förra året smygstartade samarbetet när samma 18 butiker sålde Barndiabetesfondens Blå Knuten-reflexer. I år kommer varje butik att samla in pengar till forskningen på olika sätt.

– Det känns så oerhört viktigt att stötta i kampen att bota typ 1-diabetes. Tillsammans med drivna Barndiabetesfonden så kommer vi verkligen att kunna göra skillnad, säger Emma Nilsson Billefors, VD Maxi ICA Stormarknad Nacka.

×
  • {{ node.Name }}