{{ node.Name }} {{ node.Name }}

Handla i dina favoritbutiker och bidra till typ 1-diabetesforskningen

Nu kan du stötta Barndiabetesfonden genom att använda dig av Team Together-appen när du handlar på nätet. Handla precis som vanligt samtidigt som dina köp bidrar till kampen mot typ 1-diabetes.

I oktober 2021 anslöt sig Barndiabetesfonden till Team Together för att göra det lättare att stötta typ 1-diabetesforskningen när du handlar på webben.

Nils Berg är vd på Team Together. Foto: Team Together.

– Vi har gjort det möjligt för privatpersoner att donera till välgörande ändamål utan att behöva betala mer. Det enda du behöver göra är att ladda ned appen och välja Barndiabetesfonden som ändamål att stötta. När du handlar genom Team Together-appen donerar e-butiken en viss procent av ditt köp till Barndiabetesfonden. Om du till exempel vill handla en blus som kostar 300 kronor kommer du fortfarande bara att betala 300 kronor för den, men om butiken är ansluten till Team Together kan till exempel fyra procent av ditt köp gå till typ 1-diabetesforskningen. Hur mycket som doneras är olika från butik till butik men det är deras sätt att säga tack för att du handlar hos dem. Vi kallar det här för att göra om din e-handel till ge-handel eftersom du bidrar med din konsumtion, säger Nils Berg, vd på Team Together.

Team Together-appen kostar inget att ladda ned och finns för både Android och Iphone. Idag har över 200 butiker anslutit sig till appen. Förhoppningen är att det stora utbudet av butiker ska göra det lättare för fler att donera till välgörande ändamål.

– Vi vill kunna ge alla en möjlighet att bidra med spontana donationer. För dig shoppar online handlar det inte om att donera mer utan bara fortsätta handla, samtidigt som ditt vanliga beteende faktiskt bidrar till typ 1-diabetesforskningen och andra viktiga ändamål. Apoteket Hjärtat, Adlibris, Lindex och Cocopanda är bara några av dem som är anslutna idag och vi jobbar kontinuerligt med att få in fler butiker. Målet är att kunna täcka alla online-köp som görs idag och samtidigt skapa donationstillfällen som inte kostar något extra för dig som kund. Om man söker efter något i appen som man vill ha kommer man hitta en ansluten butik som säljer det, säger han.

Team Together grundades 2018 av vännerna Nils Berg, Sebastian Thunman och Erik Enger Karlson. I oktober 2020 släpptes den första versionen av appen och sedan dess har företaget valt att fokusera alltmer på insamling till välgörenhetsorganisationer.

Team Together grundades 2018.Foto: Team Together.

– Vi engagerar oss mycket i Giva Sverige och förknippar oss med 90-konton. Att stötta Barndiabetesfonden innebär att man vet att man faktiskt gör skillnad för typ 1-diabetesforskningen i Sverige. Runt 900 barn i Sverige drabbas av typ 1-diabetes varje år. Vill du vara med och göra skillnad inom området är det Barndiabetesfonden som är den största finansiären av typ 1-diabetesforskning. Vi hoppas att Team Together ska göra att ge-handel blir det nya vanliga och att fler ska vilja göra skillnad med sin konsumtion.

Tryck här för att se alla anslutna webbshoppar

Vill du också ansluta din webbshop till Team Together? Kontakta Nils Berg på e-postadress nils.berg@teamtogether.se

Pontus Keskisärkkä
Kommunikatör, Barndiabetesfonden
 Skicka e-post

Våra kommunikatörer arbetar med att producera texter och artiklar om allt som rör typ 1-diabetes. 

×
  • {{ node.Name }}