{{ node.Name }} {{ node.Name }}

#Typ1Live - Stiftelsen BEAT Diabetes

Helena och Peter pratar om Stiftelsen BEAT Diabetes och om dokumentären "Leva utan att dö - pandemin med diabetes".

I samband med denna livesändning citerade Peter Jihde en forskare på Sahlgrenska Universitetssjukhuset. Så här svarar Johnny Ludvigsson på det som sades.

"Peter Jihde framförde i onsdagskvällens livesändning på Facebook att han fått information från en forskare i Göteborg (Rawshani) att typ 1-diabetes kraftigt ökade risken för allvarlig Covid-19. Jag vill då understryka att den riskökningen gäller i praktiken patienter som haft typ 1-diabetes under mycket lång tid och är i relativt hög ålder (i de flesta fall äldre än 60 år). Barn och ungdomar med typ 1-diabetes behöver inte oroa sig för ökad risk för Covid-19. Covid-19 är hos barn och ungdomar, med eller utan typ 1-diabetes, en vanligen mycket mild virusinfektion."

/Johnny Ludvigsson

   
       
       

Börja prenumerera på vårt nyhetsbrev

       
* indicates required
           
           
           
   
               

Barndiabetesfonden har en integritetspolicy som är utformad för att följa den Allmänna Dataskyddsförordningen ((EU) 2016/679), också kallad GDPR (General Data Protection Regulation), och för att du ska känna dig trygg med att lämna dina personuppgifter till oss.

       
               
       

Du kan avregistrera dig när du vill genom att klicka på avregistreringslänken längst ner i våra utskick. För mer information om vår integritetspolicy besök vår webbplats: www.barndiabetesfonden.se/integritetspolicy

   
   
       

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.

   
   
                   
           
   
×
  • {{ node.Name }}