{{ node.Name }} {{ node.Name }}

Användarvillkor och sekretessvillkor

Senast uppdaterad: 2023-08-31

Välkommen Klick!  

När du skapar ett konto i Klick godkänner du att följa nedan villkor. Om du inte accepterar villkoren ska du sluta använda appen. 

 

Allmänna villkor 

Våra villkor för att använda Klick finns till för att göra tjänsten så säker som möjligt för dig. Användarvillkoren innehåller information om vår tjänst och våra communityregler samt information om hur vi hanterar och skyddar information om dig som användare.  

a) Ålder 

Klick är för ungdomar 13-18 år som lever med typ 1-diabetes. Det är OK att använda appen även för andra åldrar men den är utvecklad för att vara relevant för tonåringar.  

b) Vårdnadshavare samtycke  

Klick är en plats enbart för ungdomar med typ 1-diabetes – inga föräldrar, läkare eller sköterskor är välkomna hit. Eftersom Klick är en tjänst som erbjuder stöd och rådgivning så behöver du inte ha dina föräldrars samtycke för att använda appen. Du får däremot gärna berätta för dina föräldrar att du använder Klick. Men communityn är en plats bara för dig och andra unga med typ 1. 

 

c) Sekretess 

Din säkerhet är viktig för oss. Du kan läsa om hur vi hanterar din information när du använder Klick genom att läsa våra sekretessvillkor.  

 

f) Förhållningsregler 

 • Håll alltid en trevlig och god ton mot varandra​. 

 • Tänk på att alla är olika, med olika bakgrund och erfarenhet.​ 

 • Ge inga medicinska råd. Kontakta din diabetessköterska eller läkare för medicinska råd.  

 • Dela gärna bilder, men inget olämpligt som naket.​ 

 • Elaka kommentarer, hat eller trakasserier accepteras inte.​ 

 • Dela bara de uppgifter om dig själv som du själv vill.​ 

Notera att det råder noll tolerans mot kränkande och stötande innehåll som exempelvis hat, diskriminering och trakasserier.

Vi värdesätter respekt för andra och förbehåller oss rätten att moderera och ta bort innehåll som inte uppfyller dessa krav. 

 

g) Appens funktioner 

Kommunikation: Appen tillhandahåller kommunikationsfunktioner som inlägg och kommentarer.  

Delning av information: Du kan dela innehåll och foton i appen. Var försiktig med att dela personlig information och se till att du har tillstånd om du delar innehåll som tillhör andra. 

 

h) Anmälningar 

Om du upptäcker olämpligt innehåll eller beteende från andra användare, uppmanar vi dig att anmäla det till oss. Anmäl olämpliga inlägg och kommentarer direkt i appen. Maila oss på klick@barndiabetesfonden.se om du behöver anmäla en användare. 

Vi kommer att undersöka och vidta lämpliga åtgärder för att upprätthålla en trygg och säker miljö i appen. 

 

e) Upphovsrätt och immateriell egendom 

Appens ägande: Appen och allt dess innehåll ägs av oss, Barndiabetesfondens Riksförening, eller våra licensgivare och skyddas av upphovsrätt och andra immateriella rättigheter. Du får inte kopiera, modifiera, distribuera eller använda appens innehåll utan vårt skriftliga tillstånd. 

Innehåll från användare: Genom att dela innehåll via appen ger du oss en icke-exklusiv, global licens att använda, reproducera, anpassa och publicera ditt innehåll i samband med appens funktioner. Du behåller dock ägandet av ditt innehåll. Barndiabetesfonden kommer inte dela användarinnehåll utanför appen. 

 

f) Avslutande 

Ändringar av villkoren: Vi förbehåller oss rätten att ändra dessa villkor när som helst. Vi meddelar dig om ändringar via appen eller via annan lämplig kommunikationskanal. Din fortsatta användning av appen efter ändringar av villkoren innebär ditt godkännande av de uppdaterade villkoren. 

 

Uppsägning: Du kan sluta använda appen när som helst. Vi förbehåller oss rätten att avsluta din åtkomst till appen om du inte följer dessa villkor eller om vi anser att din användning skadar appens användarupplevelse eller våra rättigheter. 

 

Tack för att du läser våra användarvillkor. Om du har några frågor eller funderingar kan du kontakta oss genom att maila: klick@barndiabetesfonden.se  

 

 

 

 

 

Sekretessvillkor 

När du använder Klick kommer du att dela med dig av information till oss. Vi vill därför vara öppna med om vilken information vi samlar in. Hur vi använder den. Hur den delas och vilken kontroll du har. 

Vi värnar om din integritet och hanterar din personliga information enligt EUs gällande dataskyddförordning (GDPR). Vi samlar endast in nödvändig information för att kunna tillhandahålla och administrera appen, tex så att du kan skapa, dela och ta del av innehåll för att interagera med andra användare och deras innehåll. Informationen vi samlar in är också nödvändig för att ge dig en bra användarupplevelse och skapa en trygg och säker plats.  

 

Säkerhet 

Barndiabetesfonden kommer inte att använda eller dela din information utanför appen och vi använder tekniska säkerhetsfunktioner för att försöka förhindra obehörig åtkomst, användning eller offentliggörande av dina personuppgifter. Tyvärr är överföringen av information via internet inte helt säker. Trots att vi kommer att göra vårt bästa för att skydda dina personuppgifter kan vi inte garantera säkerheten för din information som överförs till Klick varje överföring sker på egen risk. 

 

Information som vi samlar in 

När du använder Klick samlar vi in informationen som du ger oss. För att använda Klick krävs det att du skapar en profil och då behöver vi följande information om dig: 

 • Användarnamn: Vi ber dig att fylla i användarnamn, som inte behöver vara ditt riktiga namn, du bestämmer själv vilket namn du vill använda. 

 • Profilbild: Vi ber dig ladda upp en profilbild, som inte behöver bara en bild av dig själv, du bestämmer själv vilken bild du vill använda. 

 • E-postadress: Vi ber dig fylla i e-postadress vilket behövs för att kunna verifiera ditt konto. 

 • Ålder: Vi ber dig fyll i din ålder och det gör vi för att ni användare ska få bättre förståelse för varandra och underlätta för att ge varandra råd och stöd. 

 • Antal år som du har haft typ 1-diabetes: Vi ber dig fylla i antal år som du har haft typ 1-diabetes och det gör vi för att ni användare ska få bättre förståelse för varandra och underlätta för att ge varandra råd och stöd. 

 • Hjälpmedel som du använder: Vi ber dig fylla i vilket hjälpmedel du använder för insulinbehandling och det gör vi för att ni användare ska få bättre förståelse för varandra underlätta för att ge varandra råd och stöd. 

 

När du gör inlägg och kommentarer andras inläggfår vi även denna information av dig. Tänk på att andra användare av appen alltid kan spara eller kopiera innehåll så tänk på att inte dela innehåll som du inte vill att någon ska spara eller dela vidare.  

 

Användaransvar 

Du ansvarar för allt innehåll du publicerar eller delar via appen. Du får inte publicera eller dela olagligt, stötande, diskriminerande, hotande eller kränkande innehåll. Tänk på att bara dela de uppgifter om dig själv som du själv vill. 

 

Personuppgiftsansvar 

Barndiabetesfondens Riksförening är ansvariga för personuppgifterna som behandlas i appen. 

 

Om du har frågor om säkerheten för dina personuppgifter kan du kontakta oss på klick@barndiabetesfonden.se 

×
 • {{ node.Name }}