{{ node.Name }} {{ node.Name }}

Så testamenterar du din gåva till typ 1-diabetesforskningen

Här förklarar vi hur du med tre enkla steg kan testamentera hela eller delar av dina tillgångar till Barndiabetesfonden.

Att skriva ett testamente är enkelt men vissa regler måste vara uppfyllda för att testamentet ska vara giltigt. Ange Barndiabetesfondens organisationsnummer 822001-9072 om du vill använda oss som testamentstagare. 

Tre steg för hur du upprättar ditt testamente

1. Testamentet ska vara skriftligt

Testamentet ska vara skriftligt, försett med datum och egenhändigt undertecknat. Använd gärna våra testamentesmallar som du får tillgång till när du fyller i formuläret nedan. Använder du inte någon mall, skriver du ”Testamente” som rubrik. Beskriv sedan din vilja kortfattat och tydligt så att det är lätt att förstå. Ange dina arvtagare med namn och personnummer/organisationsnummer och/eller med adress.

2. Skriv under ditt testamente

Skriv under ditt testamente. Underskriften ska bevittnas av två personer vid ett och samma tillfälle. Vittnena behöver inte känna till vad som står i testamentet men de ska veta om att det är ett testamente de bevittnar. De får inte vara nära släkt  med dig och inte heller ärva något enligt testamentet.

3. Förvara testamentet på en säker plats

Förvara testamentet på en säker plats, i ett bankfack eller hemma i ett brandsäkert skåp för värdesaker. En del begravningsbyråer bevarar och bevakar testamenten mot en mindre avgift. Ha gärna en kopia lättåtkomlig och anteckna på kopian var originalet finns. Tala om för dina närstående att du skrivit ett testamente. Berätta för dem hur du tänkt och varför du vill ha det så.

Få testamentesmallar gratis

Godkänn Barndiabetesfondens integritetspolicy

 Om du har frågor om hur det fungerar med testamente till Barndiabetesfonden är du varmt välkommen att kontakta oss på e-postadress: kansli@barndiabetesfonden.se eller på telefonnummer 013 - 10 56 90.

×
  • {{ node.Name }}