{{ node.Name }} {{ node.Name }}

Inspireras av fantastiska insamlingsinitiativ för Barndiabetesfonden

Att bidra till kampen mot typ 1-diabetes kan göras på många olika sätt. Här kan du läsa mer om några av insamlingsinitiativen som bidrar till typ 1-diabetesforskningen.

Informationen på sidan uppdateras löpande

Idag väljer många att stötta typ 1-diabetesforskningen genom privata Swish-insamlingar, lotterier eller andra initiativ, där delar eller hela vinsten skänks till Barndiabetesfondens arbete mot typ 1-diabetes. Här kan du läsa mer och inspireras av några av de fina initiativen.

Madelene säljer diabetesarmband

Armbandet CURE DIABETES beställs på Facebook (Madelene Thomson) via PM med mått på handled och önskemål om vit eller svart bokstavspärla.

Pris: 50 kr varav hela summan skänks till Barndiabetesfonden. 9 kr tillkommer för kuvert och porto. Betalning via Swish efter leverans.

I september 2021 hade Madelene samlat in en kvarts miljon kronor till typ 1-diabetesforskningen via sin armbandsförsäljning.

Simon säljer diabeteströjor

Simon Hermansson drabbades av typ 1-diabetes som 12-åring. Nu säljer han diabeteströjor till förmån för Barndiabetesfonden och typ 1-diabetesforskningen. För varje såld tröja går 200 kronor oavkortat till Barndiabetesfondens arbete mot typ 1-diabetes.

– Jag har aldrig tänkt tanken på att göra något för att uppmärksamma typ 1-diabetes innan, men med tanke på den plattformen jag har nu tänkte jag att jag borde göra något eftersom jag kan mycket om typ 1-diabetes. Det viktigaste med detta är att det stöttar den livsviktiga forskningen, säger Simon om initiativet.

Tryck här för att beställa tröjan nu.

Har du också en idé om att samla in pengar till typ 1-diabetesforskningen? Tryck här för att kontakta oss så hjälper vi dig med din idé.

Tipsa oss om pågående insamlingar

Bildmedgivande

Barndiabetesfondens integritetspolicy

 Läs Barndiabetesfondens integritetspolicy

×
  • {{ node.Name }}