Denna webbplats använder cookies för att ge dig den bästa möjliga upplevelsen. Fortsätter du innebär det att du accepterar att cookies används.
MÅNADSGIVARE ENGÅNGSGÅVA
{{ node.Name }} {{ node.Name }}

Barndiabetesfondens Johnny Ludvigsson-priser 2019


Barndiabetesfondens Johnny Ludvigsson-priser 2019 går båda till forskare verksamma i Sverige. Priset för Framstående Barndiabetesforskning i Norden går till Per-Ola Carlsson i Uppsala, och priset till Yngre Barndiabetesforskare i Sverige tilldelas Araz Rawshani i Göteborg.

Barndiabetesfondens Johnny Ludvigsson-pris om 250.000 SEK för Framstående Barndiabetesforskning i Norden tilldelas i år professor Per-Ola Carlsson vid Uppsala universitet. I motiveringen från Barndiabetesfondens Priskommitté nämns bland annat Per-Olas viktiga och framgångsrika translationella studier – experimentell forskning som översätts till kliniska studier – och hans arbete med stamcellstransplantation för nydiagnosticerade typ 1 diabetespatienter.

Årets Johnny Ludvigsson-pris till Yngre Forskare i Sverige går i år till doktor Araz Rawshani vid Göteborgs universitet. Han får priset på 50.000 SEK för sin enastående forskning som omfattar såväl epidemiologiska som kliniska studier, och hans implementering av modern teknologi.

Priserna överlämnades av HKH Kronprinsessan Victoria den 17 oktober, i anslutning till Barndiabetesfondens 30-årsjubileum på Ryttargårdens konferensanläggning i Linköping.


Läs hela pressreleasen här.

 
Här kan du se en lista över tidigare pristagare.
×
  • {{ node.Name }}