{{ node.Name }} {{ node.Name }}

Qiaolin Deng

Senast uppdaterad: 2024-01-25

Pregnancy complications and developmental programming effects in maternal type 1 diabetes: understanding mechanisms and exploring potential therapy

Qiaolin Deng forskar kring att eliminera den ökade graviditetskomplikationsrisken för kvinnor med typ 1-diabetes och minska nedärvningseffekterna av metabola sjukdomar till kommande generationer. Trots god blodsockerkontroll under graviditeten så löper kvinnor med typ 1-diabetes större risk att drabbas av komplikationer så som medfödda missbildningar, låga glukosnivåer hos barnet vid födsel och för tidig födsel. Forskargruppen undersöker därför vad för ytterligare faktorer, utöver blodsockernivåerna, som bidrar till den ökade risken för graviditetsrelaterade komplikationer för kvinnor med typ 1-diabetes. Målet med detta forskningsprojekt är att identifiera dessa ytterligare faktorer och se ifall de kan vara mål för framtida behandling.

Hjälp forskningen framåt i kampen mot typ 1-diabetes

Hjälp oss ge forskarna rätt förutsättningar att besegra typ 1-diabetes. Swisha en gåva till 900 05 97 eller tryck på knappen nedan för att komma direkt till Swish!

Swisha en gåva till forskningen

×
  • {{ node.Name }}