{{ node.Name }} {{ node.Name }}

Olle Korsgren

Senast uppdaterad: 2024-01-25

Application of newly developed PET imaging modalities, digital biopsies, to unravel the immunophatological processes in Type 1 Diabetes

Olle Korsgren forskar för att utveckla nya avbildningstekniker för betaceller och immunceller som är kritiskt involverade i sjukdomsprocessen vid typ 1-diabetes. Kunskapen om sjukdomsprocessen vid typ 1-diabetes baseras främst på djurmodeller, men diabetessjukdomen ser annorlunda ut hos människa. Att ta biopsier från bukspottskörteln hos levande personer är förenat med svåra komplikationer. Olle Korsgren avser därför att utveckla avbildningstekniker med hjälp av Positionemissionstomografi (PET).

PET genomgår för närvarande en snabb utveckling för att assistera behandling och interventionsövervakning inom sjukdomsområden som cancer, men hittills har användningen av klinisk PET/MRI vid diabetes inte undersökts tillräckligt. Olle avser att med hjälp av PET-tekniken studera immunförsvaret och betacellsvolymen hos icke-diabetiker. Målet med studien är att bättre förstå sjukdomsprocessen vid typ 1-diabetes och på så sätt kunna utveckla nya behandlingar för att skydda de kvarvarande insulinproducerande cellerna. 

Hjälp forskningen framåt i kampen mot typ 1-diabetes

Hjälp oss ge forskarna rätt förutsättningar att besegra typ 1-diabetes. Swisha en gåva till 900 05 97 eller tryck på knappen nedan för att komma direkt till Swish!

Swisha en gåva till forskningen

×
  • {{ node.Name }}