Plusgiro: 90 00 59-7  |  Bankgiro: 900-0597

Linköping

Vi som sitter i styrelsen i Barndiabetesfondens Lokalförening i Linköping har alla erfarenheter av barndiabetes, som förälder eller genom sjukvården. Vi vet hur det känns att ha ett barn som får diabetes och vi vet vilken stor förändring detta innebär för barnet och familjen. Vi vill dela med oss av våra erfarenheter och finnas till hands för frågor och funderingar. Kontakta oss gärna.

 • Muskikklassernas Luciakonsert i Domkyrkan

  Event: 2018-12-05
  Alltsedan 1989, det året Barndiabetesfonden grundades, har Linköpings musikklasser stött Barndiabetesfonden genom att i samband med sina fantastiska konserter låta samla in pengar till Barndiabetesfonden. Så också i år! Luciakonserten brukar alltid vara enastående vacker och stämningsfull med skön körsång, vackert Luciatåg, dansklasser som till körsång och musik utför vackra konststycken i denna Sveriges näst största katedral, den imponerande Domkyrkan från 1200-talet. Vi vet att föreställningen 15.30 och nästa föreställning samma dag kl 19.00 kommer bli fullsatta! Hoppas på som vanligt stor generositet från alla åhörare som ger sitt stöd till Barndiabetesfonden antingen i form av kontanter till oss som samlar in vid in- och utgång eller swish till 123 344 32 31. Tack för ert stöd till Barndiabetesfonden!
  2018-11-23
 • Adventsmarknad i Gamla Linköping

  Event: 2018-12-01
  Adventsmarknaden i Gamla Linköping är tveklöst en av Sveriges både största och charmigaste Adventsmarknader i en underbar miljö på kullerstensgator och innegårdar omgivna av 17-1800-tals röda timmerhus och en del 1900-talsvillor/affärer, alla med tidsenlig inredning och aktivitet. Tusentals människor, dans kring granen på torget, kröning av Linköpings Lucia, barnkörers sång, doft av grillad korv eller stek strömming, eller varm glögg....Som vanligt har Barndiabetesfondens Lokalförening Linköping stånd med information och Lotterier både lördag och söndag 1-2 dec och 8-9 dec 2018 kl 10-16. Vi ser fram emot mängder av vänliga och generösa människor som köper många lotter från våra trevliga lotterier med fina vinster. Tack för ert stöd till Barndiabetesfonden!
  2018-11-23
 • Arrangemang i anslutning till Världsdiabetesdagen

  Event: 2018-11-10
  Arrangemang med anledning av VÄRLDSDIABETESDAGEN Lördagen den 10 nov 2018 kl 12-16, Hörsalen, Linköpings Stadsbibliotek (Östgötag.5) Besök utställningar om diabeteshjälpmedel ex insulinpumpar, glukossensorer, insulinpennor etc. Barndiabetesfondens Lokalförening Linköping och Diabetesföreningen Linköping informerar. PROGRAM 12.30 Docent Jeanette Wahlberg, Endokrinkliniken, Universitetssjukhuset, Linköping: Typ 1 och Typ 2 diabetes- skillnader och likheter 13.20 Professor Johnny Ludvigsson (själv Typ 2 diabetes): Medelhavskost? LCHF? Vanlig mat? Vad är bra för oss som har diabetes, typ 1 eller Typ 2? 14.00 Företag presenterar 14.15-14.30 Allsång till dragspelsmusik. Alternativ - besök utställningar 14.30 Paus. Kaffe & lotter mm att köpa. Besök utställningar (ta med kontanter) 15.00 Film om hur det är att leva med Typ 1 diabetes 15.20 Paneldiskussion: Hur gör man för att barn med diabetes ska få en bra skolsituation? 16.00 Avslutning Arrangemang med anledning av VÄRLDSDIABETESDAGEN Lördagen den 10 nov 2018 kl 12-16, Hörsalen, Linköpings Stadsbibliotek (Östgötag.5) Barndiabetesfondens Lokalförening Linköping www.barndiabetesfonden.se i samverkan med Linköpings diabetesförening
  2018-11-23
 • Äldredagen i Linköping

  Event: 2018-10-09
  Äldredagen är en fin tradition i Linköpings Konsert och kongress, där föredrag och utställningar attraherar mycket folk. Som vanligt har Barndiabetesfondens Lokalförening Linköping stånd med Information och lotterier. TACK alla för ert stöd till Barndiabetesfonden. Särskild information kommer också finnas för de som skulle vilja veta mer om ex särskilda gåvor, testamenten el dy Mycket Välkomna till en trevlig aktivitet !
  2018-11-23
 • Barndiabetesloppet

  Event: 2018-09-22
  För andra året i rad arrangeras BARNDIABETESLOPPET i Linköping. Start och mål vid Trädgårdsföreningen i centrala Linköping, med en härlig löparrunda längs Stångåns vackra stränder på 5 km, som kan springas två varv för de som önskar. Vätskekontroll halva sträckan. Barnen har eget lopp (800 m) i Trädgårdsföreningen. Nummerlappar hämtas vid Stora Scenen. Barn 50 kr; 5 km 150 kr. 10 km 175 kr. Swisha till 123 344 3231 Välkomna till en Folkfest till förmån för Barndiabetesfonden!
  2018-11-23
 • Mantorpstravet, Barndiabetesfondens lopp

  Event: 2018-06-02
  Stort arrangemang på Mantorpstravet. Feststämning, massor av folk, V75, spelglädje, spänning, ....Solen skiner på de vackra vältränade travhästarna. Och återigen ställer man upp med ett särskilt Barndiabeteslopp! Sponsorer stöder, kuskar ger del av sitt age till Barndiabetesfonden, lotter säljs, information sprids och det blir återigen att toppen arrangemang! Och samtidigt stor välgörenhet!
  2018-06-29
 • Musikklassernas Försommarsång

  Event: 2018-06-11
  År efter år får vi njuta av fantastisk körsång framförd av Folkungaskolans Musikklasser. Flera hundra barn och ungdomar uppträder i Crusellhallen, Linköpings konsert-kongress. Brukar vara helt underbart vacker. Och trots att det ju krävs biljetter så samlas det alltid in pengar till Barndiabetesfonden ( och påminnelse genom att Barndiabetesfondens logo finns på programmet med uppmaning om att ge en gåva! ). Musikklasserna började insamling till Barndiabetesfonden våren 1989 och har fortsatt alla år! Fantastiskt! Njut av en härlig kväll!
  2018-06-29
 • Auktion på torget i Vadstena

  Event: 2018-05-19
  Företag och handlare i Vadstena föregår med gott exempel! De skänker auktionsobjekt som vi alla kan ropa in. Festligt och kul, och samtidigt bidrag till Barndiabetesfonden. Fredrik Särnehed auktionsropare så det blir liv i luckan! Kom och köp! Och kanske få lite mer kunskap om Typ 1 diabetes på löpet. Plus att du gör en välgärning!
  2018-06-29
 • Modevisning Ljungsbro Folkets Park

  Event: 2018-04-25
  Modevisning , lotterier, trevligt mingel, något att äta...En jättetrevlig aktivitet, som dessutom ger bidrag till Barndiabetesfonden. Ta med dig dina vänner! Detta är ett återkommande arrangemang som varje år är mycket uppskattat! Och du träffar dessutom föräldrar till barn med diabetes, lär dig en del om hur det är för dem och vad Typ 1 diabetes är, förutom att du kanske kommer hem med nya vackra spännande kläder.
  2018-06-29
 • Slättamilen. Vadstena

  Event: 2018-04-21
  Återigen dags för Slättamilen. Barndiabetesfondens Lokalförening Linköping har en station med spännande aktiviteter. Välkomna alla att ge ett stöd till Barndiabetesfonden och samtidigt lära er lite om vad Typ 1 diabetes innebär för barn och ungdomar!
  2018-06-27
 • Folkungaskolan Science-linje Avslutning 8 juni 2015

  Nyhet:
  Medan musikklasserna ju alltid har sin avslutning med Försommarsång i Konserthusets Crusellhall ( med som alltid insamling till Barndiabetesfonden), så genomfördes i år för första gången en trevlig, spännande och stimulerande avslutning för Science-programmet. Filmvisning, flera vetenskapliga föredrag som berörde Hållbarhet ur olika aspekter. Johnny Ludvigsson fick tala om diabetes och om Barndiabetesfonden,. Fil lic.Peder Palmstierna, lärare och konferencier.ledde evenemanget på ett trevligt och högtidligt sätt.. Paus med smörgåsar och kakor som föräldrar hade fixat. Kaffepengar och insamling i sparbössor till Barndiabetesfonden! Folkungaskolan är en fantastisk supporter!
  2015-06-14
 • Cityloppet Succé igen

  Nyhet:
  För andra året genomförde Barndiabetesfondens Lokalförening Lnköping Cityloppet i slutet av april 2015 i samarbetes med Frisk Sport och Fitness och Linköpingsposten. Elever från Folkungaskolan ställde upp som funktionärer + ett antal idealister från Lokalförenngen, som också stod för stånd med information, lotterier, bössinsamling etc.Tur med vädret. Feststämning. Uppvärmnig på Gyllentorget och sen sprang ca 250 löpare den vackra banan längs Stångån, upp mot Tannefors slussar och sen tillbaka. Fin reklam för Barndiabetesfonden och några tiotusental kronor bör det bli i överskott .bl.a. tack vara sponsorer som ELON och Handelsbanken.
  2015-06-14
 • Delta i Lokalföreningskampen!!

  Nyhet:
  Med anledning av Barndiabetesfondens 25-årsjubileum tävlar landets 10 lokalföreningar om att samla in mest pengar via Charity Storm. Varje förening ska samla in minst 25 000 kr, men självklart ska vi slå det med marginal eller hur! Om DU skänker en krona om dagen (= ex 300 kr) och dina föräldrar och svärföräldrar och vänner, och arbetskramrater alla skänker en hundring vardera så borde vi nå mycket bättre resultat!! Gå in på http://charitystorm.org/fundraisers/lkp/ så kan du skänka med SMS eller med betalkort...Gör det NU! Och sprid till alla dina bekanta, på facebook etc
  2014-10-05
 • Lions Riksmöte i Linköping.29 maj 2014. Barnens dag!

  Nyhet:
  Kristi Himmelsfärdsdagen den 29 maj 2014 inleds arrangemangen vid Lions Riksmöte i Linköping. Det blir en fest för barn under torsdagen med mängder av arrangemang för barn och barnfamiljer. Barndiabetesfondens Lokaförening i Linköping kommer ha stånd, med information och lotterier. Även blodsockerbestämning erbjuds för de som vill pröva på/veta sitt blodsocker. På kvällen överlämnas sedan Röda Fjädern insamlingen till Barndiabetesfondens ordförande + Landshövdingen i Östergötland. Besök evenemanget, öppet för alla på Kristi Himmelfärds dag! Frivillig entré till Barndiabetesfonden! Johnny Ludvigsson
  2014-04-27
 • Cityloppet

  Nyhet:
  CITYLOPPET arrangeras den 26 april 2014 . Barndiabetesfondens Lokalförening i Linköping har fantastiskt stöd av Frisk Sport&Fitness, och Linköpingsposten, men också av Cityföreningen med flera ( se annons!). Förhoppningsvis kommer flera sponsorer att ytterligare bidra. Allt överskott går till Barndiabetesfonden! Spring eller Gå för livet, lunka, promenera, jogga...Start från Lilla Torget, Linköping kl 11.00. 5 el 10 km i city och längs Stångån. Prisutdelning kl 13.00. Anmälan sker med mail till anmalan@cityloppet.se. Anmälningsavgift 199:- Inbetalas senast onsdag den 16 april på bankgiro 5040-8244. Frisk Sverige (glöm ej ange namn och adress ). Alla som anmäler sig får en T-shirt Efteranmälan På FRISK från Torsdag den 17/4 till och med fredag den 25/4 250:- Ta med dig vänner, bekanta, hela familjen/släkten. Gör detta till en folkfest med tusentals deltagare! Du som vill tävla gör det ( professionell tidtagning ...) och du som bara vill ta en vacker promenad gör det! Visa ditt stöd för Barndiabetesfonden!
  2014-03-17
 • Kvällsmöte/medlemsmöte 7 april 2014 kl 19.00

  Nyhet:
  Kvällsträff om Forskning som rör Typ 1 diabetes Tid: Måndag den 7 april 2014 kl 19.00 – 20.30 Plats: Hotell Ekoxen, Linköping Program: Prof Johnny Ludvigsson föreläser om Aktuell forskning som rör Typ 1 diabetes ex - ”Konstgjord bukspottkörtel” eller s k ”closed loop”, glukossensorer etc? - Transplantationer? - Behandling vid debuten för att stoppa sjukdomsprocessen? - Det ni frågar om ! Inträde: Gratis för barn och ungdomar < 20 år, och för medlemmar i Barndiabetesfonden. För övriga 80 kr.- Kaffe/The, bröd, ost till självkostnadspris. Möjlighet till en pratstund med andra som har diabetes, andra föräldrar etc. ( Alla inkomster går till Barndiabetesfonden!). Välkomna! Barndiabetesfondens Lokalförening i Linköping
  2014-03-17
 • Årsmöte 6 febr 2014 kl 18.30

  Nyhet:
  Härmed kallas alla medlemmar ( och ni som vill bli medlemmar) till Årsmöte 6 febr 2014 kl 18.30 på Hotell Ekoxen, Linköping. Program: Sedvanlig genomgång av Verksamhetsberättelse, ekonomisk situation, revisors granskning , val av styrelse etc men inte minst en informell och trevlig samvaro då vi kan diskutera dels vad vi vill göra för att stärka vår förening och hur vi bäst ska stödja Barndiabetesfonden ( och därmed forskningen), dels vad vi tycker är viktigt som kan röra våra barns diabetes, aktuell behandling, etc. Kom! Ta gärna med era vänner, släktingar, tonårsbarn...Vi är många och vi behöver vara många för att bli starka! För styrelsen: Johnny Ludvigsson PS Vill DU också vara med i styrelsen, så finns alltid utrymme. Hör av dig till någon av oss i styrelsen ( se hemsidan)
  2014-01-15
 • Världsdiabetesdagen. Arrangemang 9 nov

  Nyhet:
  Världsdiabetesdagen är den 14 nov. Vi uppmärksammar Världsdiabetesdagen redan lördag den 9 nov genom att kl 10-16 ha aktivitet kl i Ikanohuset ( där IKEA mm har sin entré): Information, Lotterer ( fina priser: Tavlor, Sticke, Varukorgar fr COOP Forum, Tornby, Gosedjur..), försäljning ...Kom! Sprid till dina grannar! Påminn dem om att SMSa HOPP till 72929 så skänker de 50 kr till Barndiabetesfonden!. Och DU: SMSa eller maila till Postkodlotteriet att de måste acceptera Barndiabetesfonden som förmånstagare! Om tillräckligt många skriver så kanske det hjälper!! Tack!
  2013-11-07
 • Kvällsmöte/Föreningsmöte 21 okt 2013

  Nyhet:
  Barndiabetesfondens Lokalförening i Linköping inbjuder till Kvällsmöte/Föreningskväll Program: Hur vet man om insulindosen stämmer med måltiden? Hur använder vi kolhydraträkning? Gemensam diskussion . Kort introduktion av Johnny Ludvigsson Aktuell forskning som rör Typ 1 diabetes. Vad kom fram vid ISPADs världskongress om barn- och ungdomsdiabetes 16-19 okt? Johnny Ludvigsson berättar Frågestund Möjlighet till informellt samtal mellan föräldrar, tonåringar, alla oss som är intresserade av diabetes hos barn och ungdomar. Tid: Måndag den 21 okt 2013 kl 18.30- 20.15 Plats: Hotell Ekoxen, Linköping GRATIS entré för medlemmar i Barndiabetesfonden/Barndiabetesfondens Lokalförening ( vi har lista på medlemmar och kan pricka av vid ankomsten ). Övriga betalar entré 80 kronor per vuxen ( + ev frivillig gåva) , medan barn och ungdomar under 18 år går in gratis oavsett medlemskap. ( Alternativt så blir du medlem nu ( gå in på www.barndiabetesfonden.se ), eller direkt på plats genom att då betala medlemsavgiften. Enskild person 200 kr/år, familj 350 kr/år). Ingen förhandsanmälan behövs utan alla är Mycket Välkomna! Styrelsen Barndiabetesfondens Lokalförening i Linköping
  2013-10-10
 • Äldredagen i Linköping

  Nyhet:
  Torsdag den 19 sept 2013 kl 10-16 arrangeras Äldredagen i Linköpings Konsert-Kongress. Fullt av erbjudanden och aktiviteter! Som vanligt finns Barndiabetesfondens Lokalförening i Linköping representerad med lotterier, och också möjlighet att få blodsockret kontrollerat av leg sjuksköterska med åtföljande information! Sprid informationen till alla äldre ni känner! Och föreslå dem ha med lite extra sedlar att köpa Sticke till barnbarnen eller lägga en gåva i Barndiabetesfondens Sparbössa.
  2013-09-10
Kontakta oss
Barndiabetesfonden
Gränsliden 10
582 74 Linköping
Telefon: 013-10 56 90
kansli@barndiabetesfonden.se
Om oss
Barndiabetesfonden stödjer forskning vars syfte är att förebygga, bota eller lindra diabetes hos barn och ungdomar. Varje gåva är viktig och skänker hopp om nya framsteg och genombrott.
Org.nummer: 822001-9072  |  Plusgiro: 90 00 59-7  |  Bankgiro: 900-0597
Barndiabetesfondens beskyddare: H.K.H. Kronprinsessan Victoria