Plusgiro: 90 00 59-7  |  Bankgiro: 900-0597

Hon får Norrköpingsrummets Vänners stipendium

Nyhet: NT, 8 feb 2018

Norrköpingsprofilen Berit Malmqvist har fått Norrköpingsrummets Vänners stipendium.

– Jag känner mig väldigt glad och hedrad, säger Berit Malmqvist som mottog stipendiet i onsdags av en enhällig styrelse.

Berit får utmärkelsen för sin breda och gedigna kunskap samt sitt engagemang. Ur motiveringen: "Hon är en stor kulturpersonlighet i Norrköping. Hon har förgyllt tusentals människors vardag sedan 1951, då hon debuterade på Arbisteatern. Med glimten i ögat och med stor beslutsamhet har hon tagit sig an såväl sitt skådespeleri, sin roll som teaterchef och tv- profil samt ledamot i styrelsen för Norrköpingsrummets Vänner.

Berit är en älskad Norrköpingsprofil, då hon står upp för allas lika värde och ger våra makthavare en rejäl match, för ett inkluderande samhälle. Hon är en äkta förebild och ambassadör för Barndiabetesfonden."

Det är fjärde året i rad som Norrköpingsrummets Vänner delar ut utmärkelsen som ska gå till en person som knuten till Norrköping, en kulturprofil som gör något i föreningens anda. Tidigare stipendiater har varit journalisterna Peter Kristensson och Magnus Höjer samt kulturpersonligheten Eva Lindblad.

Brukarföreningen Norrköpingsrummets Vänner bildades 2008 när biblioteksledningen ville splittra de lokala samlingarna som fanns där. Idag finns inte längre den risken.

 

Läs originalartikel här>>

Kontakta oss
Barndiabetesfonden
Gränsliden 10
582 74 Linköping
Telefon: 013-10 56 90
kansli@barndiabetesfonden.se
Om oss
Barndiabetesfonden stödjer forskning vars syfte är att förebygga, bota eller lindra diabetes hos barn och ungdomar. Varje gåva är viktig och skänker hopp om nya framsteg och genombrott.
Org.nummer: 822001-9072  |  Plusgiro: 90 00 59-7  |  Bankgiro: 900-0597
Barndiabetesfondens beskyddare: H.K.H. Kronprinsessan Victoria