Plusgiro: 90 00 59-7  |  Bankgiro: 900-0597

"Här finns den allra bästa vården"

Nyhet: Corren.se - Susanne Hasselqvist, 26 okt 2017

Så är H.K.H. Kronprinsessan Victorias barn- och ungdomssjukhus [i Linköping] rejält invigt, med högtidstal, smattrande kameror och blixtar, bubbel och inbjudna gäster – och huvudpersonerna själva förstås: en kronprinsessa. Och ett par barn.

Särskilt viktiga var förstås Siri Friberg, 7, och Vidar Appelqvist, 10, som fick äran att ta hand om den spännande gästen under nästan hela besöket. Det var de som förde kronprinsessan från hissarna in till dagrummet där den högtidliga invigningen skedde, och sedan vidare runt på avdelningen.

Det var de som fick mest uppmärksamhet av alla denna dag: de som jobbar på sjukhuset; de som höll tal och de som trängdes kring säkerhetsuppbådet och sträckte på halsarna för att se lite bättre. Efter ceremonin satte sig kronprinsessan på scenkanten med sina båda unga följeslagare och tog ett litet privat samtal för att höra hur de har det, egentligen, på hennes sjukhus.

– Här finns den allra bästa vården för alla barn i sydöstra sjukvårdsdistriktet, oavsett sjukdom, sade Eva Andersson (S) som är ordförande i regionfullmäktige. Jag är väldigt stolt över att sjukhuset får bära kronprinsessan Victorias namn.

– Jag med, sade kronprinsessan och log och såg verkligen ut som om hon menade det.

Professor emeritus Johnny Ludvigsson har varit med länge i sjukvården, dock inte sedan det första barnsjukhuset i Linköping skänktes till staden av föreningen Östergötlands barn 1930. Han har dock jobbat med diabetesforskning sedan 1970-talet och har sett vårdens utveckling. Dessutom har han kontakt med kronprinsessan Victoria genom Barndiabetesfonden.

– När jag började fanns det många barn med sjukdomar som vi inte kunde bota, men som vi klarar i dag, säger han. Då tycker jag att det är fint att sjukhuset får ett bra namn, ett som är känt i världen!

– Dessutom blir barnen gladare och stoltare – och därför så mycket friskare!

 

Läs originalartikel här>>

Kontakta oss
Barndiabetesfonden
Gränsliden 10
582 74 Linköping
Telefon: 013-10 56 90
kansli@barndiabetesfonden.se
Om oss
Barndiabetesfonden stödjer forskning vars syfte är att förebygga, bota eller lindra diabetes hos barn och ungdomar. Varje gåva är viktig och skänker hopp om nya framsteg och genombrott.
Org.nummer: 822001-9072  |  Plusgiro: 90 00 59-7  |  Bankgiro: 900-0597
Barndiabetesfondens beskyddare: H.K.H. Kronprinsessan Victoria