Plusgiro: 90 00 59-7  |  Bankgiro: 900-0597

En kväll för barndiabetes

Nyhet: kungsbackaposten.se - Emma Hellström, 29 mars 2017

Diabetes typ ett är en kronisk sjukdom som är mycket allvarlig och som påverkar varje stund i vardagen. Nu ordnar tre kvinnor som alla har erfarenhet av sjukdomen en after work för att samla in pengar till Barndiabetesfonden. 

Det är Cecilia Frank, Jennie Hantin, Viktoria Kronqvist  och Anne Börjesson som står bakom initiativet. Alla har på olika sätt personlig erfarenhet av diabetes typ ett hos barn. 

– Tanken är att vi ska göra flera olika event. Denna första gången samlar vi in pengar till Barndiabetesfonden, säger Jennie Hantin. 

After worken riktar sig till kvinnor där man köper en biljett för 200 kronor, varav hälften går direkt till forskningen, och då ingår en matbuffé. Allt överskott som kommer in under kvällen, exempelvis i baren, kommer också att gå till Barndiabetesfonden. 

– Detta är dock inte ett diabetes-event bara för mammor eller mormödrar som har barn eller barnbarn som är drabbade. Detta är öppet för alla kvinnor. Man ska ta med sig tjejgänget och ha en trevlig kväll, säger Cecilia Frank. 

After worken äger rum den 5 maj på Matverket i Kungsbacka och ägarna Johan Dohn och Leo Gulin bjussar på hyra av lokalen, mat och dryck till inköpspris och ställer upp med personal. Sponsorer har skänkt massor med gåvor som kommer lottas och auktioneras ut. 

Förhoppningen är att after worken ska sätta ljus på diabetes typ ett eftersom det är en sjukdom som det finns mycket okunskap kring. Knappt 20 procent av alla som har diabetes har typ ett. Det är en kronisk sjukdom som beror på att kroppens insulinproduktion i bukspottskörteln helt slutat fungera och att man tillför insulin genom injektioner flera gånger om dagen. 

Eventet finns på Facebook under namnet ”Women for charity”  och där finns också all information om hur man anmäler sig.

 

Läs originalartikel här>>

Kontakta oss
Barndiabetesfonden
Gränsliden 10
582 74 Linköping
Telefon: 013-10 56 90
kansli@barndiabetesfonden.se
Om oss
Barndiabetesfonden stödjer forskning vars syfte är att förebygga, bota eller lindra diabetes hos barn och ungdomar. Varje gåva är viktig och skänker hopp om nya framsteg och genombrott.
Org.nummer: 822001-9072  |  Plusgiro: 90 00 59-7  |  Bankgiro: 900-0597
Barndiabetesfondens beskyddare: H.K.H. Kronprinsessan Victoria